Önzetlen segítségnyújtás Dudaron

2014.12.31

Dülk József Zirc Járási Koordinátor, és a Dudari Polgárőrök Segítettek, egy Dudari lakosnak egy édesanya kérésére.

A Zirc Járási Koordinátorként telefonon kerestek meg segítség kérés végett. A Dudari Polgárőr Egyesület telefonszámát szerették volna elkérni, hogy segítséget kérjenek egy Nagyesztergár születésű de Dudari lakos végett, ahol az anyai szív aggódott a fiáért. A család kettéválása után a férj sajnos az élet perifériáján nagyon lecsúszott, nem tudta a válást feldolgozni és az alkohollal próbált megoldást keresni. Sajnos az alkohollal csak tüneti megoldást ért el a férj, csak egyre lejjebb s lejjebb süllyedt már munkahellyel sem rendelkezett. A kérés az lett volna, hogy nézzenek a polgárőrök az aggódó édesanya elzüllött fiára, mert a hirtelen nagy lehűlés végett félő, hogy esetleg tragédia fordul elő.

A Dudari Egyesület elnökével Vörös Dezsővel mint járási Koordinátor tudattam az édesanya kérését. Sajnos az elmondottak alapján indokolt volt az aggódás a fiatal ember életvitele végett, mert látogatás alkalmával a lakásban nem volt fűtés, és a hőmérséklet két fok volt az épületben. A fiatalembert felöltözve találták, de megítélés szerint a kihűléshez elég közel volt, mert már az arca, és a keze már lila színű volt amitől nagyon megijedtek, és a Polgármester Asszonyhoz fordultak segítségért. Polgármester Asszony Tóth Edina Kitti , aki rögtön megtette a szükséges intézkedéseket, a polgárőrök segítségével kb. másfél m3 tűzifát vittek a fűtés nélküli személy lakására, hogy az esetleges tragédiát elkerüljék. Ezután az elnök úr felkereste az aggódó édesanyát akinek a történteket elmondták és fel hívták a figyelmét, hogy többet nem tudnak tenni, ha nem lesz hajlandó tüzelni akkor sajnos előfordulhat a kihűlés, mert a lakásban még a téli időszakban nem volt fűtve. Azt megígérték,hogy ezután különös figyelmet szentelnek az egyedül élő beteges fiatal ember háza környékére, és ha valamit észlelnek azt jelzik az édesanyának.

Ezután az édesanya mint Zirc Járási Koordinátort szintén felhívott, és meg köszönte a Dudari Polgárőr egyesület elnökének, Vörös Dezsőnek, Hopotoszki Róbert, és Ölbei Balázs polgárőrnek, valamint Tóth Edina Kitti Polgármester asszonynak az áldozatos gyors segítséget, munkát, és támogatást.

(Forrás: Dülk József Zirc Járási Koordinátor)