OPIT - a legjobbaktól kaptak muníciót

2021.08.11

Napi háromszor egyórás kemény edzés (ebből egy fakultatív, de az viszont olyan népszerű, hogy senki sem hagyná ki), délelőttönként szakmai előadások izgalmas bemutatókkal, versenyekkel fűszerezve, délutánonként prémiumként irány a Balaton!, vacsora előtt újra egy kis sport, önvédelmi oktatás, takarodó előtt levezetésként pedig csapatépítő programok - hol máshol, mint Gyenesdiáson a Tulipán Motelben, ahova 2021-ben is táborozásra invitálta a szövetség az ifjú és a fiatal polgárőröket az ország minden zugolyából.

A hagyományos, immár 19. Országos Polgárőr Ifjúsági Tábor július utolsó hetében megtartott első turnusában 81 Ifjú Polgárőr (14.18 év közötti), a másodikban augusztus 2-7 között 72 fiatal polgárőr ismerkedett választott civil szervezete mozgalmas életével, szabályaival, kovácsolódott közösséggé más megyékben tevékenykedő kortársaikkal, kapott muníciót hazaszeretetből, pallérozták tudását honvédelmi, közlekedéstudományi és közlekedésrendészeti ismeretekkel.

A szakma legjobbjaitól tanulhattak, a"fejtágítás" mellett ízelítőt meríthettek a gyakorlatból is, "beleszagolhattak" a katonai életbe, kézbe vehették a fegyvereket, a lézertechnika segítségével harcolhattak, a közlekedési ismereteiket elméleti és gyakorlati KRESZ-versenyeken tehették próbára, a FitFight és a Systema edzéseken pedig magasan képzett, országosan elismert trénerek irányításával acélozhatták izmaikat és akaraterejüket. A táborozó ifjú polgárőröket az idén is megtisztelte látogatásával dr. Túrós András, az OPSZ elnöke és a szövetség több jeles szakmai vezetője.

A 19. OPIT szombaton zárul, házigazdájaként az idén is a Zala Megyei Polgárőr Szövetség tett ki magáért, a tábor vezetői, Horváth Róbert, az OPSZ honvédelmi és ifjúsági elnökhelyettese, a ZMPSZ elnöke és Bán Gábor, az Országos Polgárőr Ifjúsági Tagozat elnöke, az OPSZ elnökségi tagja már a jövő évi találkozóra is felvázolt néhány új, izgalmas programot.(Forrás:https://www.opsz.hu)

Veszprém megyéből Nagyesztergár Polgárőr Egyesület küldött három Ifjú Polgárőrt a táborba, saját költségén szállította őket a táborba és haza egyaránt. Az OPIT egyik vezetőjével Bán Gáborral beszélve elmondta, hogy már pár tábort levezényelt, de idáig elmondható, hogy ez volt a legjobb. Mi sem bizonyította jobban, hogy négyen összeölelkezve, köszöntek el egymástól. Hazáig felváltva ontották az élménybeszámolót és egyöntetűen mondták, ha lehet jövőre ismét elmennek. Sokat tanultak és nagyon jól érezték magukat.