Országos elismerést kapott a Balatonalmádi Polgárőr Egyesület

2018.12.28

Az Év polgárőr egyesülete címmel tüntették ki a Balatonalmádi Polgárőr Egyesületet, jelentették be a szervezet évzáró közgyűlésén a napokban.

A rendezvény első felében Nyemcsok Györgyné járási koordinátor tájékoztatta a járásban működő tizenhárom polgárőr egyesület képviselőit a közbiztonság területén végzett munkáról. Balogh Csaba elnök bejelentette, az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége a Polgárőr mozgalomban végzett tevékenysége elismeréseként a Balatonalmádi Polgárőr Egyesületet az Év Polgárőr Egyesülete kitüntetésben részesítette a közelmúltban.

Nyemcsok Györgyné, Balogh Csaba és Papp Csongor, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság osztályvezetője (szemben) az évzáró közgyűlésen Fotó: Balogh Ákos/Napló

Az elnök évértékelőjében kiemelte, év végéig csaknem 4500 óra járőrszolgálatot teljesítenek. Hozzátette, a korábbi évekhez hasonlóan idén is minden tanítási nap reggelén hét és nyolc óra között a tanulók biztonságos átkelését segítette az egyesület tagja a Vörösberényi Általános Iskolánál. Elmondta, az idei év újdonsága, hogy hét személlyel vízimentő csoportja alakult az egyesületnek. A szervezethez újonnan csatlakozó tagok a balatonalmádi járás strandjain teljesítenek szolgálatot a nyári idegenforgalmi szezonban. A vízimentők egységes ruházatát a polgárőrség támogatta. Balogh Csaba elmondta, vízimentő tagjaik nagy segítséget jelentettek a strandi lopások felderítésében.

A rendezvényen elismeréseket is átadtak. A balatonalmádi járás minden polgárőr egyesülete egy-egy tagjának munkáját oklevéllel és egy üveg borral ismerték el. Az italt a balatonfőkajári pincészet ajánlotta fel. Az egyesület vezetőségének döntése alapján a polgárőrség munkájának hiteles és pontos bemutatásáért Szent László-emlékplakettet vehetett át Balogh Csaba elnöktől Bati János, a Regina Televízió főszerkesztője és Marton Attila, a Napló újságírója.

Az elnök beszámolt arról is, ezer szórólapot nyomtattak, amelyen arról tájékoztatják a lakosokat, milyen elérhetőségen kereshetnek kéményseprőt. Mint ismert, idén januártól a családi házban élők nem kapnak a kéményseprő-ipari szervtől, önkormányzati közszolgáltatótól a kéményellenőrzés időpontját megajánló értesítést. A kéményseprő az ingatlantulajdonos kezdeményezése nyomán érkezik. A szórólapot - amelyből ezer darabot nyomtak - forgalmas helyeken, intézményekben terjesztik.

Forrás:https://www.veol.hu/