Pályázaton nyert a Balatonkenesei Polgárőr Egyesület!

2015.09.09

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatot hirdetett az önkéntes mentőszervezetek tevékenységéhez kapcsolódó működési költségek finanszírozására, műszaki-technikai eszközökkel és védőruházattal való ellátásukra, valamint a mentőszervezet tagjai oktatásának, vizsgáztatásának támogatására.

A 25 éves fennállását ünneplő Balatonkenesei Polgárőr Egyesület a Balatonalmádi Járásban működő Balaton-Port Mentőcsoport egyik alapító szervezete. Az egyesületből Baloghné Andrási Judit, Barnóczky Sándor József, Görögné Keszei Beáta, Pintér József, Rézműves Károly, Ritter József, Stud Lilla, Vinkler István, Zsednai Attila a mentőcsoport tagja. A részükre kijelölt mentőcsoporti feladat - eltűnt személyek felkutatása, területzárás, helyszín kiürítés és biztosítás, közrend és a közbiztonság fenntartása - minél magasabb színvonalú elvégzése érdekében technikai eszközök (Motorola rádió, távcső, zseblámpa, jelzőtárcsa, egészségügyi felszerelés) beszerzésére adtak be pályázatot 237.469,- Ft értékben, amit teljes egészében el is nyertek!

A beszerzendő technikai eszközök a különböző munkacsoportok közötti kommunikációt, területzárás során és a terepen történő hatékony munkavégzést (felderítés, tájékozódás, kapcsolattartás), egészségügyi ellátást biztosítják; és a "hétköznapi" polgárőri szolgálatellátás (járőrszolgálat, jelzőőri tevékenység, rendezvénybiztosítás) során is eredményesen használhatók.

Köszönjük az információt Ritter Józsefnek.