Polgárőr Akadémiai Csoporttalálkozó Balatonkenesén

2018.09.04

Első alkalommal, egyben hagyományteremtő szándékkal csoporttalálkozóra hívta meg a XII. Polgárőr Akadémia helyszínén Rézműves Károly, balatonkenesei polgárőr egyesületi alelnök a kurzus résztvevőit Balatonkenesére a XIV. Országos Lecsófesztiválra.

Elfogadta a szíves invitálást és megtisztelt bennünket jelenlétével az OPSZ elnöke Dr Túrós András Elnök úr, valamint a csoportunk "osztályfőnöke", Kitanics Lajos. Igazán családias hangulatban zajlott a találkozó, volt, aki családtagjaival érkezett, volt, aki az egyesületéből hozott magával polgárőrtagokat. Beneveztünk a főzőversenyre is, a Finom ízek lecsójával, amely az ország minden pontjáról érkezett finomabbnál finomabb alapanyagokból tevődött össze. Az időjárás is kegyes volt velünk, hiszen talán az utolsó kellemes szabadtéri napnak örvendhettünk a Balaton partján.

Az egész napos találkozó kötetlen beszélgetésekkel, az egyesületek tapasztalatainak, észrevételeinek megosztásával telt, minden bizonnyal ki-ki a saját egyesületében alkalmaz pár frissen hallott módszert, hogy a saját településükön is hatékonyabban tevékenykedhessenek.

A kellemesen töltött nap kedvet és a hagyományteremtés útján való elindulást adott ahhoz, hogy már a jövő évi helyszín és időpont is felvetődött, így Petőfibánya lesz a 2019. évi találkozó otthona három napra, illetve a 2020. évre Szentes ad majd helyet és felejthetetlen élményt a csoporttagoknak, vezetőinknek, oktatóinknak.

Forrás: Rézműves Károly (csapatvezető)