Polgárőr Akadémián vett részt Kun László

2014.09.26

2014. augusztus 25-29 között tartották meg az első Polgárőr Akadémiát, amit az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége azért hozott létre, hogy a polgárőr vezetőket a szervezeten belüli munkájuk ellátását segítő szakmai képzésben részesítse.

A Veszprém Megyei Polgárőr szövetségből elsőként Kun László vett részt a szakmai képzésben, aki 2014, augusztus 29-én a Polgárőr Akadémiát eredményesen elvégezte. A szakmai képzés végén átvehette a Tanúsítványt amit a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kara és az Országos Polgárőr Szövetség együttműködésében szervezett Polgárőr Akadémia eredményes elvégzéséért kapott.

A Polgárőr Akadémia létrehozásának elsődleges célja a felső szintű vezetőképzés professzionális, intézményi feltételeinek megteremtése és biztosítása a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar, Magánbiztonsági és Önkormányzati Rendészeti Tanszék, illetve a Közbiztonsági Tanszék közreműködésével.

A Polgárőr Akadémián indított képzésen - korhatár nélkül, önkéntes jelentkezéssel - részt vehetnek azok az országos és megyei/fővárosi polgárőr tisztségviselők, polgárőr egyesületi vezetők, akik középiskolai érettségivel vagy annál magasabb (bármilyen felső fokú) végzettséggel vagy tíz éves polgárőr vezetői gyakorlattal rendelkeznek.

Kun László úrnak gratulálunk az elért eredményhez, és további sok sikert kívánunk neki.

(Nagy Zoltán)