Polgárőr buktatta le a besurranó személyeket Veszprémben

2015.02.05

Egy Veszprémi lakos értesítette a Veszprém Cholnoky Városrész Polgárőr Egyesületének elnökét arról, hogy a Veszprém Jutas utca 3-ban, illetéktelen személyek garázdálkodnak.

Mint kiderült Kun Lászlót az egyesület elnökét értesítette R. László arról, hogy az édesanyja lakásának ablakán keresztül, több személy mászott be. Megkérte őt ha szolgálatban vannak akkor nem néznék-e meg az ingatlant. Kun László egyből a megadott címre sietett, ami nem volt messze, hiszen az nap pont a közelben teljesített szolgálatot, a veszprémi buszpályaudvaron. Ahogy odaért az ingatlanhoz látta, hogy több ember van az ingatlan udvarán és volt aki már bent volt az ingatlanban. Az éber polgárőr nem tétlenkedett és egyből elővette a fényképezőgépet, és fotókat csinált bizonyíték gyanánt.

Miután meglettek a fotók, visszasietett a buszpályaudvarra, hogy értesítse az rendőrt akit ott látott a bejelentés előtt. Szerencsére a szolgálatban lévő rendőr még ott volt, akivel közösen indultak vissza helyszínre és igazoltatták a négy személyt. A rendőrség emberei jelentést készítettek az eseményről, és vizsgálják az ügyet.


Köszönjük Kun Lászlónak az információt, és azt, hogy ilyen szakszerűen cselekedett.


Nagy Zoltán