Polgárőr osztály látogatott a megyei főkapitányságra

2012.01.25

A Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetsége támogatásával a megyében egyedüliként, Balatonkenesén működő polgárőrosztály tett látogatást január 25-én a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon.

A hetedikes gyerekek már második éve úgynevezett polgárőrosztályként tevékenykednek Balatonkenesén. Havi egy alkalommal tartunk számukra különböző előadásokat, illetve szervezünk nekik programokat Ritter József polgárőrtársammal együtt. Bevonjuk őket a település rendezvényeinek biztosítása során adódó feladatokba, valamint megfigyelőként részt vesznek a felnőtt polgárőrök járőrszolgálatában is.
Az osztály már korábban felkereste a helyi rendőrőrsöt, valamint a Balatonalmádi Rendőrkapitányságot, most pedig nagy várakozással telve érkeztek meg Veszprémbe. Az aulában elhelyezett érmekkel és kupákkal teli vitrin megcsodálása után a főkapitányság központi ügyeletén Újvári Attila r. alezredes osztályvezető mutatta be a segélyhívó számra érkező hívások fogadását, valamint a szolgálatban lévő járőrállomány irányítását. Ezután a csoport a Bevetési Alosztályt kereste fel, ahol Nyemcsok Ádám r. törzsőrmester és Halmi Dániel r. zászlós a különböző fegyvereket illetve eszközöket mutatta meg a főként fiúkból álló osztálynak. A Bűnügyi Technikai Osztályon Horváth Zsolt r. százados beszélt a nyomrögzítésről, valamint elkísérte a gyerekeket a rendőrkutyák kenneljeihez. A látogatás végén Anda György r. alezredes úr, az MRFK rendészeti igazgatója is fogadta az osztályt egy rövid beszélgetés erejéig.
Az érdekes és tanulságos program remélhetőleg jó irányba tereli ezeket a fiatalokat, talán az egyik diák megállapítása fejezi ki ezt a legjobban, aki azt mondta, hogy " azért sokkal jobb a rendőrségen baráti látogatóként tartózkodni".

Nyemcsok Györgyné
Balatonkenese régió