Polgárőr segíti az idős embereket

2014.11.04

Borteleki Zsuzsanna a Várpalotai Polgárőr Egyesület aktív és elhivatott tagja immár harmadik éve. Polgárőr társai tisztelik és becsülik lelkiismeretes munkáját.

Zsuzsanna a szabadidejében, amikor épp nem polgárőrként vigyáz a közbiztonságra, főként idős személyeket látogat, beszélget velük és hasznos tanácsokat fogalmaz meg részükre, mellyel elkerülhetik az áldozattá válást. Mindig odafigyel arra, hogy rendszeresen tartsa a kapcsolatot azokkal az idős személyekkel, akik a bizalmukba fogadták.
A közelmúltban Zsuzsanna egy idős személynek nyújtott segítséget abban, hogy az orvos által előírt gyógyszereihez a hölgy hozzájuthasson. Mivel a szélsőséges, heves esőzéssel és nagy erejű széllel járó időben az idős hölgynek nem állt módjában gyógyszertárba menni, és azt a készítményt kiváltani, mely nélkül egészségi állapotában súlyos romlás következhetett volna be, Zsuzsa segítségére szorult. A fiatal polgárőr a szokásos látogatását tette meg az idős, egyedül élő hölgynél, amikor látta, hogy nagyon sápadt és rosszul érzi magát. Ekkor szerzett tudomást arról, hogy a rossz időjárás miatt a hölgy nem mert útnak indulni, és a receptek kiváltatlanok maradtak. Mivel az idős hölgy egyedül él, hozzátartozói nincsenek, a közelben nem lakik olyan személy, akitől segítséget várhatna, a polgárőr önzetlenségének köszönhette, hogy továbbra is jó egészségnek örvend.
A segítőkészségéről többször is tanúbizonyságot tett, legutóbb egy székesfehérvári illetékességű nő kérte a segítségét, mivel egy várpalotai idős barátnőjével telefonon beszélgetett, amikor a vonal hirtelen megszakadt és az ismételt tárcsázások alkalmával is csak hangposta kapcsolt. Mivel tudomása volt arról, hogy barátnőjét a polgárőrök gyakran látogatják, azonnal tárcsázta az ismert elérhetőséget és kérte a segítséget. Zsuzsanna hamar elment az idős hölgy címére és megnyugvással tapasztalta, hogy nem történt baj, egyszerűen a technika ördöge tréfálkozott, a hálózati probléma miatt nem volt telefonon elérhető a hölgy. Természetesen az ismerős megnyugtatásra került, és mindketten hálás köszönetüket fejezték ki, amiért vigyáznak rájuk.
A Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársai a Polgárőr Egyesület tagjaival közös szolgálatot látnak el, a helyi lakosoknak prevenciós kiadványokat adnak át, és erősítik a lakosság szubjektív biztonságérzetét.Anyagot és fotót készítette: Bartók Judit r.százados / Várpalota Rendőrkapitányság