Polgárőr tartott előadást

2015.09.02

A polgárőri szolgálat ellátáson túl, a város kulturális életében is szervesen részt vesznek a Balatonkenesei Polgárőr Egyesület tagjai.

A 25 éves fennállását ünneplő Balatonkenesei Polgárőr Egyesület alapító tagja, Pintér József polgárőr a Balatoni halászatról és a Kenesei Keszegrágókról tartott előadást 2015. augusztus 29-én Balatonkenesén a Tájházban.

Pintér József előadásában átfogó képet adott a balatoni halászatról, annak kialakulásától napjainkig, a használt eszközökről és módszerekről. Kiemelten a balatonkenesei emberek szokásairól, módszereiről mesélt, bemutatta azokat az eszközöket, tárgyakat, amelyeket az itt élt emberek, köztük a családjának tagjai is használtak. Elmondott számos tartósítási módot, amellyel elődeink a halakat tartósították, és a külön érdeklődők számára több fajta halétel receptjét is átadta.

A színvonalas előadást számos hallgató, köztük az egyesület tagjai hallgatták meg a csodálatos környezetben, a 2011-ben az év Tájháza címet elnyert épület udvarán, és tekintette meg a kiállítást a Míves Színben.

Köszönjük az információt Ritter Józsefnek.