Polgárőr tartotta vissza a magánlaksértőt

2015.02.18

A Lovászpatonai Polgárőr Egyesület vezetője tartotta vissza a rendőrök kiérkezéséig azt a 22 éves tényői férfit, aki jogtalanul bement egy helyi ház udvarába.

A Pápai Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai elfogták és előállították a magánlaksértőt.
Egy lovászpatonai idős hölgy 2015. február 11-én este a tyúkjait készült bezárni, amikor az udvaron arra lett figyelmes, hogy a baromfiudvar kerítését valaki megrongálta. Körülnézett és egy ismeretlen férfit pillantott meg az udvarán, aki körbe-körbe futkározott és kiabált.
Az idős asszony a helyi polgárőrség vezetőjétől kért segítséget, aki a rendőrök érkezéséig visszatartotta a zavartan viselkedőt. A Pápai Rendőrkapitányság két körzeti megbízottja - Szabó Péter és Németh Zoltán r. törzsőrmesterek - igazoltatta a férfit, majd a ruházat átvizsgálás alkalmával egy gázsprayt találtak nála. A gyanúsított a cselekményét elismerte, tettére azonban összefüggéstelen magyarázatokat adott. Az egyenruhások a férfit előállították a Pápai Rendőrkapitányságra és ellene magánlaksértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőfeljelentést, valamint közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel kapcsolatos szabálysértés miatt szabálysértési feljelentést tettek.

Forrás:https://veol.hu