Polgárőr vezetőket díjaztak a forradalom és szabadságharc 175. évfordulóján

2023.03.14

Alkotni és gyarapodni csak békében és biztonságban lehet – hangsúlyozta Rétvári Bence, miniszterhelyettes a Belügyminisztérium az 1848-as forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából megrendezett központi ünnepségén 2023. március 13-án. A rendezvényen Pintér Sándor belügyminiszter elismeréseket adott át.

Novák Katalin, Magyarország Köztársasági Elnöke – a belügyminiszter előterjesztésére – Nemzeti Ünnepünk, március 15-e alkalmából a Magyar Arany Érdemkereszt Polgári Tagozatát adományozta:

A polgárőrség soraiban végzett több évtizedes felelősségteljes munkája, valamint a Békés vármegyében működő polgárőr egyesületek önkéntes tevékenységének szervezésében vállalt szerepe elismeréséül Gyarmati Sándor úrnak a Békés Vármegyei Polgárőrök Szövetsége elnökének.

A Magyar Ezüst Érdemkereszt Polgári Tagozatát adományozta a mórahalmi polgárőrség szervezésében és irányításában végzett munkája, valamint az illegális migráció elleni küzdelemhez nyújtott támogatása elismeréséül Sárközi László úrnak polgárőrnek, a Mórahalmi Önvédelmi Egylet elnökének.

Fotó: Zsaru Magazin

Forrás: Magyarország Kormánya