Polgárőrök a kultúra színpadán

2016.03.18

Örömmel és büszkén tudósítunk arról, hogy a Balatonkenesei Polgárőr Egyesület táncos lábú tagjai 2016. február hónapban - hazánkban egyedülállóan - country táncversenyeken vettek részt.

A többségében polgárőrökből álló Conestoga Country Linedance (CCLD) verseny tánccsoport (7 fő) a WILD EAST FEST (WEF) nemzetközi katalán táncversenyen saját koreográfiával mutatkozott be, pontosan 2 évvel az után, hogy a francia Conestoga Country Club volt alelnöke (Kuttler Thierry) és egy tagja (Kuttler Anita) megalapította Magyarországon, Balatonkenesén lelkes új - polgárőr - tagokkal a CCLD tánccsoportot. A WEF arénában bátran megmérettettek és ott lehettek a country, a katalán táncos élet legjobbjaival, és leghíresebbjeivel, mint a világhírű brazil Montana Country Show, amelytől sok dicséretet és elismerő szavakat kaptak az elmúlt két évben végzett hatalmas munkáért.

A CCLD tánccsoport (17 fő) az VIII. Országos Linedance és Country Fesztiválon (OLCF) a budapesti Tungsram Sportcsarnokban tartott rangos hazai versenyen a délutáni csapatbemutató műsoráért serleget és Emléklapot kapott, és az este folyamán megrendezett katalán táncversenyen pedig a nagyszerű III. helyezést érte el.

A csapat táncosai büszkén viselték ruháikon a Polgárőrség szép kék jelvényét, és Balatonkenese város címerét!

A sikeres fellépésekért a táncos polgárőrök - Kuttler Thierry csapatvezető, Kuttler Anita koreográfus, Tóth Árpádné Marcsi, Tóth Árpád, Zsednai Attila - és a tánccsoportból Császár Györgyi, Kálmán Eva, Tóthné Piroska sok-sok köszönetet érdemelnek. Ők azok, akik időt, energiát (sem anyagiakat) nem sajnálva teljes szívvel és lélekkel mindent megtettek, hogy büszke lehessen polgárőr egyesületünk, és Balatonkenese város egésze a Conestoga Country Linedance csapatra, melynek nevét méltán öregbítették, a nemzetközi és az országos versenyen való részvétellel.

Forrás: Ritter József elnök, Kuttler Anita koreográfus