Polgárőrök is biztosították az október 23.-ai megemlékezéseket Veszprémben

2014.10.24

Veszprém Cholnoky Lakótelep Városrész Egyesülete is részt vett az 56'-os forradalom és szabadságharc emlékéért rendezett megemlékezés és koszorúzás biztosításában.

Kun Lászlótól az egyesület elnökétől megtudtuk, hogy már délelőtt 9 órakor szolgálatba álltak 6 fővel és egészen este 20 óráig teljesítettek szolgálatot a városban.
Az elsőként a Veszprém Megyei 56-os Szövetség és a Politikai Foglyok Szövetsége, a Magyar Vidék Országos 56'-os Szövetség és az 56'-os forradalom és szabadságharc emlékéért Alapítvány szervezésében a Megyei Rendőr - főkapitányság épületében tartottak megemlékezést a forradalom és szabadságharc 58. évfordulóján.

Képet a Veszprém TV készítette

Itt mondott beszédet Dr. Sántha Gábor az 1956-os Magyar Szabadságharcok Világszövetség elnöke, majd az ünnepség keretében kitüntetéseket és elismeréseket is átadtak. A következő rendezvény a koszorúzás volt az Alsóvárosi temetőben, ahol szintén az '56-os szervezetek emlékeztek bajtársaikra .

Képet a Veszprém TV készítette

A forradalom veszprémi mártírjainak sírjára az önkormányzat és a különböző civil szervezetek képviselői, valamint a családtagok és barátok, koszorúkat és virágokat helyeztek el.

Kép:Veszprém Cholnoky Lakótelep Városrész Egyesülettől

A megemlékezéseken semmilyen rendbontás nem történt tájékoztatott minket Kun László, a Veszprém Cholnoky Lakótelep Városrész Egyesület elnöke.

Kép:Veszprém Cholnoky Lakótelep Városrész Egyesülettől

Köszönjük Kun Lászlónak a képeket és az információt, és további sok sikert kívánunk az egyesület minden tagjának.