Polgárőrök versenye a közlekedésbiztonságért

2014.10.15

2014. szeptember 27-én Budapesten rendezték meg a X. Országos Polgárőr Közlekedésbiztonsági Versenyt, a "Ludrovszky Gyula emlékversenyt.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottságának felkérésére a BRFK Fővárosi Balesetmegelőzési Bizottsága - együttműködve az OPSZ Balesetmegelőzési és Közlekedésbiztonsági Tagozatával - a polgárőrök számára a közlekedésbiztonsági munkájuk, színvonalának javítása érdekében, a közúti közlekedési balesetek megelőzésével kapcsolatos ismeretek felmérése céljából 2014. szeptember 27-én Budapesten rendezte meg a X. Országos Polgárőr Közlekedésbiztonsági Versenyt, a "Ludrovszky Gyula emlékversenyt.

A verseny megnyitóján részt vett: Bucsek Gábor rendőr dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya, Óberling József rendőr ezredes az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője, valamint az esemény helyszínét biztosító Magyar Autóklub elnöke Hegedűs Oszkár.

A rendezvényt Pető Ernő az Országos Polgárőr Szövetség alelnöke nyitotta meg.

A verseny elméleti és gyakorlati részből állt. Az elméleti versenyen a versenyzőknek a Nemzeti Közlekedési Hatóság által összeállított KRESZ tesztlapot, és a polgárőrök részére összeállított szakmai tesztlapot kellett kitölteni. Ezt követte a két részből álló gyakorlati verseny, ahol a polgárőreinknek vezetéstechnikai pályán, valamint szituációs gyakorlatok megoldásával kellett számot adniuk tudásukról.

A versenyen megyénket Zékány Zsolt nagyvázsonyi, illetve Barcza László pápai polgárőr egyesület tagjai képviselték.

A versennyel kapcsolatban elmondható, hogy igen szoros küzdelem folyt, melynek során csapatunk eredményesen helytállt.

A magas színvonalú versenyen egyéniben Zékány Zsolt 4. helyezést, míg csapatunk szintén az előkelő negyedik helyezést érte el holtversenyben a Pest Megyei csapattal.

Ezúton is gratulálunk az elért eredményhez.

Veszprém, 2014. szeptember 30.

Borbély Zoltán r. alezredes sk.

VMPSZ Szakmai alelnök