Polgárőrök vigyázzák az ajkai diákok biztonságát

2021.09.14

Rendőrök és polgárőrök segítik az iskolába induló vagy a tanítás végén hazatérő diákok átkelését.

A városban évek óta szeptember minden tanítási napján reggel 7 és 8 óra között, valamint délután 3-tól 4 óráig ügyelnek az iskola előtti gyalogátkelőhelyen a gyerekek biztonságára.

A rendőrök a Tósok városrészben működő Szent István Király Római Katolikus, valamint az ajkarendeki Laschober Mária Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola előtt látnak el szolgálatot, a polgárőrök a belvárosi Eötvös Loránd-Kossuth Lajos Általános Iskola előtt segítenek.

A diákok sietős lépteit Porkoláb Imre felügyeli Fotó: Tisler Anna

Pénteken Magas Géza, az egyesület elnöke és Porkoláb Imre látott el szolgálatot. Az iskola a forgalmas út mellett van, több irányból is érkezhetnek járművek, így oda kell figyelni. Az autósok többsége figyelmesen és szabályosan közlekedik, néhánynak viszont nagyon kell sietnie. Amint meglátják az egyenruhásokat, egyből eszükbe jutnak a szabályok. Néha hallatszik fékcsikorgás. A gyerekek az átkelőnél várakoznak, majd a polgárőrök kíséretében áthaladnak. A gépkocsival érkező szülőket arra kérik, hogy a gyerek a járda melletti oldalon szálljon ki. A tanácsokat mindenki megfogadta.

Forrás:https://www.veol.hu/