Razzia a használtcikk-piacon

2016.12.22

Közös ellenőrzést tartott a pápai használtcikk-piacon - közismert nevén lengyel piacon - a helyi rendőrkapitányság a társszerveivel. A rendőrök nem tapasztaltak jogsértéseket, viszont a társhatóságok igen.

A december 17-ei összehangolt akció célja a használtcikk-piac biztonságának fokozása volt - tudtuk meg a Pápai Rendőrkapitányságtól.

A razzia során a rendőrök, továbbá a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai közösen ellenőrizték a piacon eladásra kínált termékeket. A kapitányság egyenruhásai közel hatvan személyt igazoltattak, több gépjárművet átvizsgáltak, illetve az eladásra kínált értékesebb használt árucikkeket - például kerékpárokat, műszaki berendezéseket, munkagépeket - leellenőrizték a körözési nyilvántartásban.

Fotó: Pápai Rendőrkapitányság

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai szabálytalanságot nem találtak, ugyanakkor a társhatóságok több intézkedést is kezdeményeztek az általuk feltárt és a hatáskörükbe tartozó jogsértésekkel kapcsolatban. Az akció végrehajtását a pápai polgárőrség tagjai is segítették.

Forrás:https://veol.hu/