Rendőrök és polgárőrök közösen ellenőriztek

2023.01.11

A közlekedési ellenőrzés során a rendőrök összesen 68 személlyel szemben szabtak ki helyszíni vagy közigazgatási bírságot, tettek feljelentést, illetve alkalmaztak figyelmeztetést.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a Balatonfüredi és Balatonalmádi Rendőrkapitányság egyenruhásaival közösen közlekedési ellenőrzést tartottak 2022. december 30-án délután a 71-es és 710-es számú főútvonalakon, amelynek célja a közlekedési balesetek megelőzése, a közlekedésbiztonság javítása volt. Az ellenőrzésben a rendőrök munkáját a polgárőrök is segítették.

A közös akció elsősorban azon járművezetők kiszűrésére irányult, akik a személyi sérüléses közlekedési balesetek létrejöttében vezető szerepet játszó jogsértéseket követték el. A rendőrkapitányságok egyenruhásai negyvennyolc sebességtúllépést elkövető személlyel, valamint hat kanyarodási szabályt megsértő sofőrrel szemben intézkedtek.

A járőrök egy járművezető részére közigazgatási bírságot szabtak ki, mivel az alkalmazott alkoholszondás ellenőrzés pozitív értéket mutatott. Ezen túl a szabálytalan előzés és a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt is szükségessé vált a rendőri intézkedés.

A rendőrök felhívják a közúti közlekedésben résztvevők figyelmét, hogy hasonló közös ellenőrzésre a jövőben is számítani kell Veszprém vármegye területén.

... hogy mindenki hazaérjen!

Forrás: Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság