Rendőrségi akcióban vettek részt a polgárőrök Berhidán

2014.10.08

A rendőrségtől megtudtuk, hogy besurranásos lopás sértettje hívta a rendőrségi segélyhívó számot Várpalotáról 2014. szeptember 30-án 13 óra 38 perckor.

A kertből a házba visszatérő sértett éppen szembe találkozott a házból - néhány arany ékszerrel és párezer forinttal - távozó két férfival. A sértetthez tartó járőrpáros beazonosította a helyszínről elhajtó személyautót. A fehér színű Opel Astra személygépkocsi a rendőri jelzés ellenére nem állt meg. Peremarton belterületén a gépkocsi megfordult, majd az akkor álló, megkülönböztető jelzést használó rendőrautó jobb oldali lökhárítójának ütközött. Végül a Küngös és Csajág közötti útszakaszon behajtott a kukoricaföldre, a két férfi elfutott.

Fotó:https://www.police.hu

A terület a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai körbekerítették és átvizsgálták. A keresés során kutyát és a levegőből felvételeket készítő drónt is igénybe vettek a rendőrök. A Berhidai Polgárőr egyesület is részt vett az akcióban az elejétől a végéig a rendőrséggel együtt működve próbálták elfogni a bűnöző párost.

Fotó:https://www.police.hu

Az akció 13-órától este 19-óráig tartott. Ekkor azonban még nem kerültek rendőrkézre a menekülő férfiak. A rendelkezésre álló adatok alapján a Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársai beazonosították az egyik feltételezett elkövetőt, haladéktalanul kiadták körözését és felvették a kapcsolatot a szomszédos megyék tevékenység irányítási központjaival.

Fotó:https://www.police.hu

A kaposvári egyenruhások 2014. szeptember 30-án 22 óra 53 perckor fogták el a 38 éves K. Csabát. Társát továbbra is keresi a rendőrség. K. Csabát a Várpalotai Rendőrkapitányságra szállították, ahol lopás vétség megalapozott gyanúja miatt indult - őrizetbe vétele mellett - büntetőeljárás.

(Nagy Zoltán)