Segédmotor kerékpárt kaptak a Tapolcai Polgárőrök

2015.03.09

Tapolca Főterén, a Szentháromság szobor melletti területen, március 5-én kora délután került sor a 2 darab segédmotor átadására.


Vörös Béla a Tapolcai Városőrség Polgárőr Egyesület Elnöke köszöntötte a megjelent, Benczik Zsolt Járási Hivatal Vezetőt, Fenyvesi Zoltánt a Veszprém megyei Közgyűlés Elnök-helyettesét, Rausz István r. alezredes Tapolcai Rendőrkapitányt, Kovács Imrét a Veszprém Megyei Polgárőr Szövetség /VeMPSZ/ elnökét, valamint Császár Lászlót Tapolcai Önkormányzati Képviselőt és a társ szervek képviselőit és a megjelent Polgárőröket.

A köszöntőben elmondta, hogy az egyesületnél a közelmúltban volt tisztújítás és bemutatta az új elnököt Szalkai Zsoltot. Dézsi János VeMPSZ Elnök-helyettese és egyben a Tapolca Járás Koordinátora elmondta, hogy az Országos Baleset-megelőzési Bizottságtól, kapott az Országos Polgárőr Szövetség, 30 darab segédmotor kerékpárt. A motorokat február 27-én a Készenléti Rendőrség objektumában, Papp Károly r. altábornagy Országos Rendőr-főkapitány adta át, Túrós András OPSZ elnöknek.

Ebből kaptak a Tapolcai Polgárőrök kettő darabot, s felkérte Kovács Imrét a motorok kulcsának átadására.
Kovács Imre a kulcsok átadásával együtt elmondta, hogy a megyében pályázaton 12 egyesület nyert új terepjáró autót, melyek közül a Zalahalápi és Taliándörögdi Skoda Yeti gépkocsik jelen vannak. Kérte, hogy bátran pályázzanak az egyesületek a jövőben is, mert újból hasonló kiírás lesz autó pályázatra. Balesetmentes szolgálatot kívánva adta át a kulcsokat az egyesület vezetőjének a megyei elnök.


Az átadást követően az egyesület elnöke megköszönte a motorokat, és a jelenlévő polgárőrök kipróbálták azokat.

Forrás: Dézsi János Járási koordinátor.