Sümegi Polgárőr Egyesület új autója

2014.09.27

Az önkormányzati támogatásnak köszönhetően sikerült megvásárolni az autót, amelynek fogyasztása fele a lecserélt régi járműnek

A polgárőrség új autója

Városunkat, mint a legbiztonságosabbak egyikét ismerik országszerte. A kiemelkedő közbiztonság a rendőrség, a polgárőrség, az önkormányzat és a lakosság kiváló együttműködésének köszönhető - hangzott el a polgárőr egyesület új gépkocsijának átadó ünnepségén a Kisfaludy téren augusztus közepén. Molnár Zoltán a Veszprém megyében a 2013-as év polgárőr egyesületének megválasztott szervezet elnöke elmondta, az önkormányzati támogatásnak köszönhetően sikerült megvásárolni az autót, amelynek fogyasztása fele a lecserélt régi járműének, így ugyanannyi pénzből kétszer annyi kilométert tudnak megtenni, így nagyobb biztonságban lesz a lakosság. Az autó biztonságos, műszakilag kifogástalan állapotú, kényelmes.
Nagy József kanonok az úton levők védőszentje, Szent Kristóf történetéről szólt, majd megáldotta az autót, valamint a tavaly az önkormányzat által ajándékozott, életmentő felszereléssel ellátott motorkerékpárt.- Isten áldását kérjük mindazokra, akik a járművekkel szolgálatot látnak el, közlekedjenek balesetmentesen, egészségben térjenek haza családjukhoz - szólt a kanonok. Rátosi Ferenc polgármester köszönetet mondott a polgárőr egyesület minden tagjának, akik nem csupán a közrendet és a közbiztonságot javítják, hanem odafigyelnek az életkoruk,betegségük vagy élethelyzetük miatt segítségre szorulókra is. Kovács Imre a Veszprém megyei Polgárőr Szövetségek elnöke köszöntőjében kijelentette, hogy a város kiemelkedően jó közbiztonsága a példaértékű összefogásnak köszönhető. Az elnök köszönetet mondott az önkormányzatnak a támogatásért.

Írta:Tisler Anna