Szakmai napot tartottak Abádszalókon

2024.06.17

Június 15.-én Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében Abádszalókon, a Tisza-tó partján a polgárőrök az Országos Polgárőr Szövetség "Illegális hulladék lerakóhelyek feltérképezése és a Külterületek biztonsága" program keretében fokozott lovas polgárőr szolgálattal tartottak ellenőrzést a kiemelt turisztikai területeken.

Mint ismeretes, március 22-én, Mórahalmon startol el az Országos Polgárőr Szövetség idei legnagyobb projektje az ország megannyi pontján fellelhető illegális hulladéklerakók felderítésére és felszámolására, amit 200 millió forinttal támogat az Energiaügyi Minisztériumon keresztül Magyarország Kormánya.

Miként arról korábban dr. Túrós András elnök több fórumon is szólt, a 200 milliós támogatásából 150 millió forintot közvetlenül a programban résztvevő ezer polgárőr egyesületnek utaltak át, a fennmaradó összegből központilag szereztek be – szintén az egyesületek számára – az illegális hulladék lerakatok felderítésére használható eszközöket, köztük drónokat, illetve az OPSZ Lovas Tagozatának tagjai az ország több pontján, a turisztikailag kiemelt vízparti helyszíneken fokozott szolgálatot látnak el.

Az abádszalóki Füzes Camping-ben összegyűlt 31 polgárőrt, köztük a 9 lovas polgárőrt, Szabó Zoltán az Országos Polgárőr Szövetség szakmai elnökhelyettese, a vármegyei szövetség elnöke köszöntötte, majd ismertette a szakmai nap feladatait, valamint a program célját. Abádszalók város önkormányzata nevében Tóth Tibor alpolgármester üdvözölte a polgárőröket, majd megköszönte a helyszínválasztást és a polgárőrök önkéntes munkáját. Méltatta a helyi és a többi polgárőr fokozott társadalmi felelősségvállaláson alapuló áldozatos szolgálat ellátását.

A kellemes nyári időben az abádszalóki strand és a Tisza-tó környékének átvizsgálása és az illegális hulladék lerakóhelyek felderítése és megszüntetése volt a feladat, amit a polgárőrök és a szolgálatba bekapcsolódó Tóth Tibor alpolgármesterrel sikeresen teljesítettek.

A hulladék összegyűjtése és elszállítása után egy közös késői ebéd elfogyasztásával ért véget a nap.

Ezúton is köszönjük a programban részt vevő egyesületek és polgárőrök munkáját!ű

Forrás:https://opsz.hu