Szeptember elsején lép életbe az új SZMSZ

2023.08.25

Új Szervezeti és Működési Szabályzat, II. féléves Munkaterv és a polgárőrség likviditási helyzete – egyebek mellett ezekről a témákról tárgyalt az OPSZ elnöksége augusztus 25-én, a Készenléti Rendőrségen megtartott ülésén.

Az elnökség megtárgyalta és elfogadta a polgárőrség idei II. féléves Munkatervét.

December végéig kiemelt feladat lesz a Szolgálati Kutyás és Állatvédelmi Tagozat gyakorlati működésének elindítása és az állatvédelmi, valamint az ifjúsági referensi hálózat kiépítése és módszertani felkészítése. Egyebek mellett idén is megtartja az OPSZ az Október 23-i ünnepségét és a Nagycsaládosok karácsonyi rendezvényét. A Polgárőr Akadémiát szeptember 25-29 között rendezik meg Balatonföldváron. Az elnökség novemberben látogatást tesz az erdélyi magyarlakta területeken, ahol a települések vezetőivel és a polgárőr egyesületekkel találkoznak, az évek óta fennálló szoros együttműködés jegyében. Az OPSZ elnökségének következő ülését szeptember végén, az országos polgárőr sportnappal egybekötve, Békésen tartják meg.

A vezetők, kisebb módosításokkal elfogadták az OPSZ új Szervezeti és Működési Szabályzatát, amely szeptember elsején lép hatályba. A változtatásokat a Küldöttgyűlésen elfogadott határozatok tették indokolttá.

Kisebb módosításokkal egyhangúlag elfogadták az elnökség tagjai a Szolgálati Kutyás és Állatvédelmi, valamint a Lovas Tagozat ügyrendjét.

A vezetők felhatalmazták az OPSZ elnökét, hogy aláírja a Szerencsejáték Zrt.-vel kötendő együttműködési megállapodást.

Tárgyalta a testület a polgárőrség pénzügyi helyzetét. Megállapították, hogy nincs likviditási gond, nincsenek kifizetetlen számlák, a vármegyék pedig megkapták a II. félévre járó támogatást, így az OPSZ tartja az előirányzatokat.

Az elnökség döntött arról is, hogy az OPSZ a tagjai közé fogadja a kocsi és a decsi polgárőr egyesületet.

Az ülés végén dr. Túrós András, az OPSZ elnöke dicséretben és tárgyjutalomban részesítette 70. születésnapja alkalmából Zámbó Pétert, a Baranya Vármegyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége Felügyelő Bizottságának elnökét.

Bakonyi Ágnes, OPSZ