Szerencsésen meglett az eltűnt autista férfi

2023.02.16

A polgárőrök mellett rendőrök és tűzoltók is keresték február 13-án azt a férfit, akit autizmusa miatt eltévedt.

Délután 3 óra előtt kapta a bejelentést a Piliscsabai Polgárőr Egyesület, hogy eltűnt egy autista férfi a városban. A 32 éves fiatalember keresését a polgárőrök három gépkocsival nyolc fővel azonnal megkezdték. Értesítették a környékbeli polgárőr és tűzoltó egyesületeket, akik szintén becsatlakoztak a keresési akcióba. Közben közzé tették az eltűnt fényképét a közösségi médiában, ahol rengeteg információt kaptak arról ki, merre látta. Az információk alapján kirajzolódott a kép, hogy a 10-es út mentén látták gyalogolni, illetve feltűnt különböző áruházakban is.

A kereső csapat azonnal Solymárra indult, ahol a Fő út mellett a pilisborosjenői körzeti megbízott és közterület-felügyelő egy kerítés tövében megtalálta a keresett személyt, aki közel 20 kilométert tett meg gyalog.

A polgárőrök szakértelmének és emberségének köszönhetően nehezen ugyan, de sikerült szót érteni vele. A biztonság kedvéért mentőt hívtak hozzá, de mivel sérülése nem keletkezett ezért a rendőrök este fél hétkor az otthonába haza szállították.

A keresés ismét megmutatta, hogy a környékbeli közbiztonsági szervezetek példamutatóan tudnak együttműködni - mondta Simon Gyula, a Piliscsabai Polgárőr Egyesület alelnöke, közrendvédelmi tanácsnok. - Köszönet illeti a Piliscsaba közterület-felügyelet, Piliscsaba ÖTE, Pilisborosjenő KMB, Pilisvörösvár KMB, Pilisborosjenő közterület-felügyelet, Pilisjászfalu Polgárőrség, Tinnye Településőrség, Solymár Polgárőr és Tűzoltó Egyesület, Pilisszentiván Polgárőr és Tűzoltó Egyesület, Üröm-Hegyvidék Polgárőr Egyesület és az Országos Mentőszolgálat munkatársainak közreműködését, illetve Sz. I. rendőr zászlós és T. I. rendőr alezredes segítségét.

Szerző: Lőwinger Zoltán Mihály