Szezonnyitó a biztonságos nyaralásért

2016.05.19

A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság 2016. május 19-én, Tihanyban tartotta meg szezonnyitó ülését.

Az értekezleten dr. Halmosi Zsolt rendőr vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes elmondta: megerősítő erőkkel biztosítja az idegenforgalmi szezonban a rendőrség a nyarlók nyugalmát.

A bizottság minden évben június 1. és szeptember 15. között látja el feladatát. Illetékessége a Dél-Zalában található Zalakaros várostól a Dunántúlt átszelve a Velencei-tó észak-keleti csúcsánál található Velence településig terjed. Ebben az esztendőben a koordinációs értekezletek házigazdája a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, a négy rendőri szerv szakmai tevékenységének összehangolására pedig Anda György rendőr ezredes, a VMRFK rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese kapott felhatalmazást.

A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (BKKB) az Országos Rendőr-főkapitányság felügyelete alatt jött létre annak érdekében, hogy a nyári idegenforgalmi szezon időszakában a Balaton parti településeken és a Velencei-tó térségében a nagyszámú turistaforgalom ellenére se legyen érzékelhető a közbiztonság romlása. A négy főkapitányság - Fejér, Somogy, Zala és Veszprém - tradicionálisan együttműködik ebben a munkában; a feladataikat a turisztikai szezon elvárásainak rendelik alá. A koordinációs értekezleteken meghatározott feladatok célja a régióban a rendőri munka hatékonyságának növelése - ezzel összefüggésben bűnügyi, közbiztonsági, bűn- és baleset-megelőzési ajánlásokat fogalmaz meg, illetve a rendőrség szezon biztosításával kapcsolatos kommunikációs tevékenységét hangolja össze.

A nyitóértekezlet megtisztelte részvételével Takács Szabolcs, a Veszprém Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja és Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke is.

A BKKB szezonnyitó ülését követően dr. Halmosi Zsolt rendőr vezérőrnagy, valamint négy megye rendőri vezetője - dr. Varga Péter rendőr dandártábornok, Fejér megyei rendőrfőkapitány, dr. Piros Attila rendőr dandártábornok, Somogy megyei rendőrfőkapitány, dr. Töreki Sándor rendőr dandártábornok, Veszprém megyei rendőrfőkapitány és dr. Sipos Gyula rendőr vezérőrnagy, Zala megyei rendőrfőkapitány - tájékoztatta az aktuális feladatokról a sajtó képviselőit.

Az ülés vendégei megtekintették a Vízimentők Magyarországi szakszolgálatának és az Országos Mentőszolgálat közös mentési gyakorlatát, a Veszprém megyei Polgárőr Szövetség, a VMRFK Közlekedésrendészeti Osztályának technikai bemutatóját, valamint a Fejér-, Somogy-, Veszprém- Zala MRFK bűnmegelőzési, illetve a Veszprém MRFK baleset-megelőzési standjait.

Forrás:https://www.police.hu