Szolgálaton kívüli polgárőr mentette meg egy Celldömölk-Izsákfai idős férfi életét

2023.01.11

Szolgálaton kívüli polgárőr hívta a 112-es segélyhívót! Szombat délelőtt 9 óra után Celldömölk-Izsákfa településre siettek a tűzoltók és a társszervek (mentők, rendőrség).

Ugyanis bejelentés érkezett egy szolgálaton kívüli polgárőrtől, hogy az egyik lakóingatlan idős, egyedül élő tulajdonosát már egy napja nem látták, a haszonállatok éjszakára sem lettek elzárva és a kémény sem füstöl. Kopogásra, csengetésre, telefonhívásra nem reagál az ott lakó.

Klaudia a Kráter Önkéntes Tűzoltó És Polgárőr Egyesület tagja és édesapja a kutyától nem mertek bemenni az ingatlanba. A polgárőr értesítette az egyesület elnökét is a történtekről. Míg Klaudia a 112-őt tárcsázta, addig Hadászi Zsolt, az egyesület elnöke a házban lakó rokonságának az értesítési elérhetőségét derítette ki.

Az idős urat a földön hanyatt fekve találták meg az ablakon át behatoló tűzoltók.

A férfi magánál volt. Elesett és nem tudott önerőből felkelni. Őt a mentők a Szombathelyi Markusovszky Kórházba szállították.

Nagyon tanulságos lehet ez a szerencsésen végződött történet mindenki számára. Kicsi odafigyeléssel életeket lehet megmenteni!

Szerző: Péntek Róbert