Tábla őrzi a fiatalon elhunyt polgárőr emlékét

2014.10.29

Emléktáblát avatott a Sümegi Polgárőr Egyesület tagsága a januárban 39 évesen elhunyt Molnár Zoltánné, Ágnes tiszteletére.

A temetőben, kedden tartott megemlékezésen Ágnes életútjának méltatásakor elhangzott, hogy 2009. decemberében diagnosztizálták súlyos betegségét. A következő évben csatlakozott az újjáalakuló polgárőrséghez. Sokat segített férjének, az egyesület elnökének, magas óraszámban teljesített közterületi szolgálatot, és odafigyelt az elesettekre, az idős korúakra. Példásan nevelte három gyermekét, viselte a betegséggel járó terheket. Utolsó szolgálatát 2013. december 22-én adta, amikor társaival együtt 30 idős ember keresett fel, látta el őket bűnmegelőzési tanácsokkal és megajándékozta őket a közelgő karácsony alkalmából. Az ajándékokat két társával együtt csaknem egy napig készítette.

- Mindannyian példaként tekinthetünk Ágira, aki emelt fővel viselte a kemény megpróbáltatásokat, betegségeben sem hagyta el magát, hanem azt nézte, hogyan szolgálhatná embertársait - hangzott el a méltatásben.

Hétköznapi hősnek nevezte beszédében Molnárné Ágnest Végh László polgármester.

- Élnek köztünk olyan emberek, akik végzik munkájukat, ellátják családjukat, mellette még a közért is sokat tesznek - szólt Végh László. - A polgárőrség összetartó egyesület, amelynek tagjai városunkért dolgoznak, odafigyelnek egymásra.

A megemlékezést követően Trombitás Ottó elnökhelyettes és idősebb leánya, Molnár Ágnes leleplezte a síremléken az emléktáblát, majd az első koszorút Molnár Petra helyezte el. Az emlékezők mécseseket gyújtottak.

Írta:Tisler Anna

Forrás:https://veol.hu