Tájékoztatás a BKKB munkájáról

2014.08.17

Tájékoztatom az Elnökséget,hogy a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (BKKB) értekezletein az idegenforgalmi szezonban folyamatosan részt vettem, s képviseltem a megyei szövetséget.

2014 évben Somogy megyei RFK koordinálja a Balaton parton és a Velencei tó idegenforgalmi szezon rendőri tevékenységét.

Évnyitó értekezlet 2014.05.21-én volt Fonyódon lett megtartva Somogy-, Fejér-,Veszprém- és Zala megyék rendőri és polgárőr vezetői jelenlétében. Az ORFK vezetése és a Somogy megyei rendőri vezetés meghatározták a feladatokat és tájékoztattak a felkészülésről.

A polgárőrség fontosságát külön kiemelték és kérték aktív szerep vállalásunkat az idegenforgalmi szezonban.

Havonta megtartott operatív koordinációs értekezletek:

2014. 06. 12-e, 2014. 07. 10-e, 2014. 08. 14-e, melyen a négy érintett megye főkapitánysági koordinátorai, ORFK, Készenléti Rendőrség, érintett megyék Polgárőr Szövetségeinek képviselői. A napirend szerint a megyék egyenként tájékoztatták Bizottságot a bűnügyi-közbiztonsági helyzetről. a bűnmegelőzés területén valamint sajtó területén végzett munkáról. A megyénként a polgárőrség képviselői is tájékoztató jelentést adtak a Bizottságnak.

Részemről Veszprém megye Balaton parti polgárőr egyesületeinek tevékenységéről tájékoztattam a négy megye képviselőit. Minden hónapba a kiemelt és nagyobb polgárőr szolgálatot igénylő eseményekről tájékoztattam az értekezletet.

A záró értekezlet és értékelés 2014 szeptember 11-én lesz megtartva szintén a Fonyódi Rendőrkapitányságon.

2014. augusztus 17.

Honlapra BKKB-ról jelentés 2014.doc

Forrás: Dézsi János

Járási Koordinátor