Teli bevásárlókocsinyi árucikket loptak a boltokból, a rendőrök elfogták őket

2023.03.22

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai üzletszerűen elkövetett lopás bűntett elkövetésével gyanúsítanak egy 36 és egy 27 éves Rába-parti településen lakó nőt.

Egy veszprémi áruházból érkezett bejelentés a rendőrségre 2023. március 8-án délután arról, hogy onnan két ismeretlen személy különféle árucikkeket lopott oly módon, hogy azokat bevásárlókocsiba helyezték, majd fizetés nélkül kitolták azt a parkolóba, ahol autóba szálltak és a lopott termékekkel együtt elhajtottak. A bűncselekményt az áruház dolgozói észlelték, majd értesítették a rendőrséget. A nyomozók adatgyűjtésének eredményeként azonosították a feltételezett elkövetőket, majd másnap elfogták őket.

A nyomozás során kiderült, hogy a Rába-parti településen élő 27 és 36 éves nő 2023. március 8-án Veszprémben egy másik áruházból is lopott több százezer forint értékben. A rendőrök az elkövetők otthonában tartott kutatás alkalmával megtalálták a lopott termékek nagy részét, melyet visszaadtak a boltok tulajdonosainak.

A két nővel szemben üzletszerűen elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Forrás: https://www.police.hu/