Tíz éves az egyesület

2014.07.20

Ünnepeltek a település elhivatott polgárőrei. Fennállásának tizedik évfordulóját ünnepelte a település polgárőr egyesülete a napokban.

Marton Tibor elnök köszöntötte a tízéves évforduló résztvevőit (Fotó: Szijártó János)A művelődési házban a meghívott vendégeket és az egyesület tagságát Marton Tibor elnök köszöntötte. Először megkérte a jelenlévőket, hogy egy perces néma felállással emlékezzenek meg az elhunyt társakról. Az elnök beszédében kifejtette, hogy kölcsönösen jó az együttműködés a rendőrséggel, és a munkájukat segítő, támogató települési önkormányzattal is. Az elmúlt tíz esztendőt sikeresnek, eredményesnek tartotta, hiszen, mint azt elmondta, számos esetben sikerült megakadályozni, vagy éppen megelőzni egy-egy bűncselekmény megvalósulását.
Azt is megjegyezte, hogy az idősebbek közül sokan panaszkodtak arra is, hogy szinte alig mernek este lefeküdni aludni, mert tartanak egy esetleges betöréstől. Azonban amikor látják, hogy a polgárőrök éppen az utcákon járőröznek, illetve tudják, hogy manapság már állandó felügyeletet biztosítanak a településen, nyugodtak hajtják álomra fejüket. Tevékenységük természetesen főként a megelőzésen alapul, ami a személy- és vagyon elleni bűncselekmények számát minden bizonnyal jeletős mértékben csökkenti.

Forrás:https://veol.hu

Videó


2014. július 20.,  szerző: Szijártó János