Tizenhat darab bringához jutottak a megyei polgárőrök

2021.11.08

Kerékpárokat adott át tíz polgárőr-egyesület számára a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetsége a napokban. A tizenhat felmatricázott kerékpárt a polgárőrök szolgálatuk ellátására használják majd.

Idén az Országos Rendőr- főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága támogatásából 1,8 millió forinthoz jutott a Veszprém megyei szövetség, amiből újabb kerékpárokat vásároltak. Több szempontot vettek figyelembe, így fontos volt, hogy magyar gyártók termékeit célozzák meg, ami nem volt könnyű, hiszen ezt a piacot is komoly alkatrészhiány jellemzi a távol-keleti alapanyag- ellátási nehézségek és a keresletnövekedés miatt. Ennek ellenére összesen 19-16 felnőtt-, 3 gyermek- Csepel bringát tudott beszerezni a Mezei József által vezetett megyei szövetség.

A kétkerekűek fel vannak matricázva, használatra készek. A kerékpárral a gépjárművel nem vagy csak nehezen megközelíthető helyeket is fel tudják keresni a polgárőrök, és rendezvények biztosításánál vagy a termények betakarítása idején a külterületeken is nagyon hasznos.

A három gyermekkerékpárt egy későbbi időpontban a balatonfűzfői általános iskolának adja majd át a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetsége.

Forrás:https://www.veol.hu/

Fotó: Juhász-Léhi István/Napló