Tizennégy év után újra megalakult a Csopaki Polgárőr Egyesület

2018.04.22

A települési önkormányzat és a Balatonfüredi Rendőrkapitányság komolyan elhatározta, hogy újjászervezi a helyi polgárőrséget.

A kultúrházba szép számmal jöttek az érdeklődök, akiket Ambrus Tibor polgármester köszöntött, elmondta, hogy a településen szükség lenne a polgárőrségre, melyet az önkormányzat támogat.

Ezután Vancsura Miklós rendőr őrnagy, rendészeti osztályvezető vette át a szót. Bemutatta munkatársait, Ránkl Gergő rendőrhadnagyot, megbízott alosztályvezetőt, valamint Jánka István körzeti megbízottat, rendőr zászlóst. A jelenlévők megszavazták a civil szervezet nevét, melyet Csopaki Polgárőr Egyesületként jegyeznek be. Ezután döntöttek a vezetőségről. Egyhangú szavazással Bodaki Csaba lett az elnök, míg Márvány Csaba és Szűcs István az elnökhelyettesek. Döntés született a felügyelőbizottság tagjairól is.

Steirlein Attila a polgárőrség korábbi elnöke húsz évig vezette a szervezetet, örömmel nyugtázta, hogy ismét megalakul a községben a civil szervezet, mert szerinte is nagy szükség van rájuk. Bodaki Csaba elnök megköszönte a bizalmat és reméli, hogy minél többen lépnek be a polgárőrök közé. Vancsura Miklós a füredi rendőrkapitányság részéről örömét fejezte ki, hogy az első napon huszonegyen léptek be. Reméli, hogy a létszám fokozatosan növekedni fog.

Várják minden csopaki jelentkezését, aki elmúlt 18 éves, büntetlen előéletű és tevékenyen részt vállalna a helyi polgárőrség munkájában, ezzel biztonságosabbá téve lakókörnyezetét, kifejezetten a gyermekek és idősek védelme érdekében. A polgárőr szolgálat nem jelent napi, heti leterheltséget, és nem kizárólag közterületi szolgálat ellátására vonatkozik, hanem magában foglalja esetenként a bűn- és baleset-megelőzésben előadások szervezését és tartását is. Remélik, hogy minél többen jelentkeznek, és hamarosan egy jól működő polgárőrség tagjaivá válnak. A polgárőrség a rendőrségtől függetlenül, önkéntes és díjazás nélküli tevékenységet végez a település és a családok biztonsága érdekében.

Forrás:https://www.veol.hu