Több mint 40 polgárőr, városrendész és rendőr tartott összehangolt akciót Kecskemét körül

2023.02.20

Összehangolt járőrözést tartottak pénteken a polgárőr egyesületek, a rendőrség és a Kecskeméti Városrendészet munkatársai Kecskemét külterületein.

Az akcióhoz most további két polgárőr egyesület is csatlakozott. Az ellenőrzés célja visszaszorítani a falopásokat és az épülő ingatlanokat érő betöréseket. Az évente több alkalommal megrendezett akció jelentősen javítja a lakosság biztonságérzetét.

Gyanús alakokat ellenőriztek és motoztak át Kadafalván, a Darázs utca végén található erdős-fás terület szélén. Négy bolgár állampolgár ült egy francia ideiglenes rendszámú autóban, melynek csomagtartójában több rendszámtábla is volt. Mivel semmi törvénytelent nem találtak a rendőrök, elengedték őket.

A közutakon is dolgoztak ma a polgárőrök, a városrendészek és a rendőrök az összehangolt akció során. A hagyományos közös ellenőrzéshez most további két polgárőr egyesület is csatlakozott, aminek köszönhetően most már Kecskemét egész külterületét le tudják fedni az ilyen akciók alkalmával.

Most már nagyon népszerű a félévente egy-két alkalommal megszervezett közös járőrözés. Több polgárőr egyesület csatlakozott hozzánk Kecskemétről, így a hetényegyházi és a Hírös Polgárőr Egyesület. Ez azt jelenti, hogy most öt polgárőr egyesület, a városrendészet és a rendőrség tartott közös járőrakciót, mely Kecskemét egész külterületét érintette - mondta dr. Mák Kornél, a Kadafalvi Polgárőr Egyesület elnöke, a megyei közgyűlés alelnöke.

Az útellenőrzés mellett az illegális szemétlerakatokat is felderítik a hatóság emberei, de a legnagyobb figyelmet a külterületen élők kapják.

A fő célja a mai akciónknak, hogy ellenőrizzük a külterületen lévő tanyás ingatlanokat, valamint emeljük a közbiztonságot, az együttműködés keretében együtt járőrözzünk - magyarázta Suba Ágnes, a Kecskeméti Városrendészet külterületi szolgálatvezetője.

Összesen 41 polgárőr, városrendész és rendőr vett részt az akcióban - köztük 2 lovas polgárőr -, akiket két nagy csoportra osztottak.

- Mind a kettőben három polgárőr egyesületből vannak emberek. Egyrészt így ismerkedhetnek egymással, másrészt jobban ki lehet őket küldeni egy adott területre. Hiszen én hiába küldeném el az embereimet például Belsőnyírbe, nem tudnák, hogy ott mit kell megnézni. Ezért oda a belsőnyíriek viszik a másik két egyesület tagjait. Hasonlóan, minden csoportnál van egy, aki odavalósi - részletezte Kovács László, a Kadafalvi Polgárőr Egyesület titkára.

A polgárőrök, a városrendészek és a rendőrök óriási területet jártak be pénteken: Kadafalván, Helvécián, Ballószögön, Hetényegyházán jártak az egyenruhások, továbbá Felső-Csalánost, Szarkást, Miklóstelepet, Úrihegyet és Kecskemét belsőnyíri részét is ellenőrizték.

Forrás: Molnár H. Boglárka - Hírös.hu