Toboroztak Balatonfüreden

2020.10.13

A taglétszám bővítése volt az elsődleges célja annak a rendezvénynek, amelyet a Balatonfüredi Polgárőr Egyesület szervezett, és amelyen a helyiek megismerhették a polgárőrség munkáját, eddigi eredményeit, jövőbeli céljait.

Jelenleg tizennégy taggal, hat aktív polgárőrrel végzi a szolgálatot a Polgárőrség Balatonfüreden - írta a Hírbalaton.hu a Füred TV tudósítása alapján. Munkájukat ingyen végzik, viszont a felszerelésekre és a szervezet működtetésére szükség van anyagi támogatásra. Emiatt szervezte meg Bergmann Ernő a találkozót a Polgárőrség és a helyi vállalkozók között. Mint fogalmazott: úgy döntött, hogy a nyári szezon végeztével lehetőséget és helyszínt biztosít a Bergmann Cukrászdában Karli Imrének, a polgárőrség vezetőjének, hogy bemutassa a helyi vállalkozóknak a szervezetet, a feladatokat és a célokat.

Karli Imre elmondta: a rendőrségnek szoros társa a Polgárőrség, mert vannak olyan rendezvények, biztosítások, ahol a rendőrségi létszám kevés és szükség van az ő munkájukra. Hozzátette: ez egy társadalmi szervezet, amelynek tagjai ingyen végzik a szolgálatot és saját szabadidejüket szánják a város biztonságának fenntartására. A lakosság szubjektív biztonságérzetét próbálják fenntartani. Elárulta azt is, hogy folyamatosan toboroznak tagokat várják a jelentkezéseket.

Bárki jelentkezhet polgárőrnek, aki betöltötte a tizennyolcadik életévét és büntetlen előélettel rendelkezik. Felső korhatár pedig nincs. A szervezet működésének feltételei jelenleg adottak, de a hosszabb távú fenntarthatóság érdekében várják a lakosság támogatását.

Böröcz István önkormányzati képviselő fontosnak tartja, hogy a városban stabilan működjön a Polgárőrség. Az önkormányzat ennek érdekében már tett is lépéseket, egyebek mellett vállalta a formaruhák beszerzését - mondta el Böröcz István. Hozzátette: emellett működési helységet jelöltek ki, aminek zajlik a technikai felszerelése.

A fórumon Holczer András alpolgármester megköszönte a Polgárőrség munkáját, egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy mennyire fontos a biztonság és a nyugalom Balatonfüreden. A politikus összefogást kért a helyi vállalkozóktól, hogy a szervezet munkája továbbra is zavartalanul működhessen.forrás: Hírbalaton.hu