Tóth Tamás Tibor lett az év polgárőre Veszprémben

2023.04.27

Veszprém Vármegyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a város közbiztonsága érdekében végzett kiemelkedő polgárőri munka alapján minden évben dönt az "ÉV VESZPRÉMI POLGÁRŐRE" elismerésről.

2023-ban Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a város közbiztonsága érdekében kifejtett példaértékű polgárőri munka elismeréseként Tóth Tamás Tibor részére Az Év Veszprémi Polgárőre díjat adományoz.

Tóth Tamás Tibor Veszprémben végezte általános és középiskolai tanulmányait, majd Budapesten szerzett közgazdász diplomát és tiszti rendfokozatot a katonai főiskolán. Később munka mellett folytatott tanulmányokat a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán, illetve a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen.

Első munkahelyén, a baracskai Büntetés-végrehajtási Intézetben 4 évet, majd utána a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben gazdasági vezetőként 13 évet dolgozott. Aktívan részt vett az új veszprémi börtön építésében. Ezután az ország több börtönében is vezető beosztásban teljesített szolgálatot több, mint 30 éven át.

2014-ben Áder János köztársasági elnök Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést adományozott kiemelkedő szakmai tevékenységéért, majd 2015-ben dandártábornokká nevezte ki.

2019-ben civil pályára lépett és visszaköltözött szülővárosába, ahol munkája mellett a két éve megalakult Veszprémi Polgárőr Egyesületben az elnök gazdasági helyetteseként látja el feladatait. A gazdálkodási, elszámolási feladatokon túl a szolgálatok szervezését, az együttműködő szervezetekkel való kapcsolattartást is végzi, segíti, folyamatosan kapcsolatot tart a rendőrség munkatársaival, illetve a polgárőrség járási koordinátorával.

A Veszprémben megalakult helyi Polgárőr Egyesület alapító tagjaként elkötelezett élharcosává vált az önkéntes mozgalomnak. Az egyesület megválasztott elnökének, Takács Lászlónak a munkáját töretlenül segíti és támogatja. Szakmai tudása, rátermettsége a polgárőr mozgalom iránt, biztosítéka a további sikeres és eredményes munkavégzésnek.