Továbbra is Dézsi János az elnök

2018.02.22

Beszámoló és tisztújító közgyűlést tartott 2018. február 17-én, Pétfürdőn a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetsége, ahol a tagság a Dézsi Jánost, a régi elnököt választotta meg újabb négy évre.

Közel százan voltak február 17-én a pétfürdői művelődési ház színháztermében, hogy meghallgassák, illetve elfogadják a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetsége elnökségének szakmai és pénzügyi, valamint a felügyelő és etikai bizottság 2017. évi teljesítményéről szóló beszámolóját, megválasszák az Elnökség a FEB és a JVB tisztségviselőit.

Az OPSZ képviseletében Horváth Róbert alelnök, a rendőrség képviseletében pedig dr. Tarcsa Csaba dandártábornok, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője vett részt.

Dézsi János először ismertette a megyei szövetség 2017-i eredményeit, mely során elmondta: megye polgárőrei minden olyan programban részt vállaltak, amit az OPSZ meghirdetett. Külön kiemelte a FINA vizes világbajnokságban való részvételüket, mely komoly feladatokat adott a polgárőröknek. Az elnök nem tagadta, hogy vannak konfliktusok, feszültségek az elnökségen belül, ám az elrendelt ellenőrzések nem tártak fel komoly hibákat. Végezetül Dézsi János megköszönte a polgárőröknek a 2017-ben végzett önkéntes munkájukat és kinyilvánította: a megyei szövetségnek 2017-ben is nőtt az elismertsége.

Ezután Kórosi Tibor gazdasági elnökhelyettes a pénzügyi, Mezei József a Felügyelő Bizottság elnöke a FEB, majd Rézműves Károly, a Jogi és Etikai Bizottság tagja ismertette a JEB munkáját, észrevételeit, ellenőrzéseinek tapasztalatait.

Dr. Tarcsa Csaba rövid beszédében megköszönte a polgárőrök és a lemondó vezetőség munkáját, és kérte, hogy 2018-ban is hasonló színvonallal tudjanak együttdolgozni.

Horváth Róbert tolmácsolta dr. Túrós András, az OPSZ elnökének jókívánságait egyben bölcsességet kért a választásokhoz.

A beszámolók elfogadása után elismerések, jutalmak átadása történt, ahol mások mellett Horváth Róbert a Polgárőr Érdemkereszt Arany fokozatú kitüntetését adta át Szöllősi Tibornak (Öcsi Polgárőr Egyesület) valamint Madarász Tibornak (Borszörcsöki Polgárőr Egyesület).

A Polgárőr Egyesület Ezüst fokozatát Kovács Károly (Lovasi Polgárőr Egyesület ) és Turza Zsolt rendőr őrnagy (Várpalotai Rendőrkapitányság) vehette át, míg a Borz fokozatú kitüntetést Stark János (Gyulakeszi Polgárőr Egyesület) illetve Bodai Attila (Pápai Polgárőr Egyesület) érdemelte ki.

A Veszprém Megyei Polgárőr Szövetség elnöksége a 2014 évben alapította a Szent László plakettet. A megye polgárőrségének munkájában kiemelkedő teljesítés elismerésére, járási koordinátorok és az egyesületi elnökök javaslata alapján az elnökség határozata alapján:

Szent László plakettet adományozza:

 1. Pammer Zoltán Pápa
 2. Porkoláb Imre Ajka
 3. Józsa Imre Pusztamiske
 4. Karácsony Attila Csabrendek
 5. Szajp László Dudar
 6. Essőné Kocsándi Katalin Felsőörs
 7. Varga András Csajág
 8. Gőczéné Nagy Barbara Doba
 9. Kócs József Szigliget
 10. Tóth Csaba Lesenceistvánd
 11. Hegyi Róbert Hidegkút
 12. Jung Ferenc Bánd
 13. Dénes Katalin Jásd
 14. Csizmadiáné Tóth Éva Vilonya

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Vezetése a Rendőrséggel közös aktív szolgálat elismeréseként, a rendőrkapitányságok javaslata alapján

Dicséretben részesíti és a Szent György plakettet adományozza:

 1. Papp Attila Nyirád
 2. Szabó László Somlóvásárhely /nem lesz jelen/
 3. Makai József Balatonfűzfő
 4. Krajcz János Balatonakali
 5. Bíró Imre Zánka
 6. Ács József Csót
 7. Búzás Sándor Nemesgörzsöny
 8. Tóth Gergely Kup
 9. Major Norbert Takácsi
 10. Slemmer József Révfülöp
 11. Németh István Monostorapáti
 12. Szabó Bence Taliándörögd
 13. Tóth Attila Sümeg
 14. Józsa Gábor Őcsi
 15. Ferencz István Tés
 16. Sliszki László Szápár
 17. Rekl Ervin Tótvázsony
 18. Szilágyi Richárd Gyulafirátót
 19. Nagy Zoltán Szápár
 20. Trombitásné Hegyaljai Éva - Megyei irodavezető

Ezután egy hosszadalmas szavazási eljárás következett, melynek végeredményeként a Veszprém megyei polgárőr egyesületek képviselői újabb négy évre Dézsi Jánost választották meg a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetsége elnökének, valamint döntöttek az elnökség, a Felügyelő Bizottság illetve a Jogi és Etikai Bizottság tagjainak személyeiről.

Horváth Róbert gratulált az új vezetésnek, Dézsi János pedig megköszönte az újabb négy évre szóló bizalmat.

Írta:(Lőwinger)

Fénykép és videó: Nagy Zoltán és Nagy József