Triatlonosok versenye a Káli-medencében

2019.09.30

Az ország egyik legszebb pályáján részvételi rekorddal rendezték meg a közelmúltban 8. Ábrahámhegyi triatlont.

Utánpótlás kategóriákban ötven, a felnőtteknél pedig százhetven sportoló vágott neki a rövid- és sprint távú vetélkedésnek.
Az úszás a húszfokos Balatonban zajlott, s mivel a pályát a strand területén jelölték ki, ezért akár a partról is követni lehetett a verseny állását. Ezután a kerékpározás következett a Káli-medencében, Kékkút és Kővágóőrs érintésével, ahol egy húsz kilométeres körpályán tekertek a résztvevők. A záró számban, a futásnál a kerékpárutat használták a triatlonosok. Rövid távon a férfiaknál a DTSE sportolója, Füzesy Dávid nyert, a legjobb veszprémi Földi József volt, aki a kilencedik lett abszolútban, míg saját korosztályában a második helyen végzett.

Az úszást a helyi strandon, a 20 fokos Balatonban tartották Fotó: A szervezők

A férfi 2-es kategóriában az ajkai Frank Bencét kell megemlítenünk, aki a negyedik helyet érte el. A senior 1-es csoportban a balatonfűzfői Varga László lett ötödik. Senior 3-ban Varga Elemér (VTE) zárt negyedik helyen.

A nőknél Imre Alexandra (Tuttobici Bottechia SE) volt a leggyorsabb. A felnőtt 3-as korcsoportban a badacsonytomaji Ábrahám Janka ért el szép eredményt, s végzett a negyedik helyen. Sprint távon a hölgyeknél az esztergomi Pozsonyi Ágnes szerezte meg az aranyérmet, a férfiaknál a DVTK-s Kovács Ákos előzött meg mindenkit. A legjobb megyei versenyző Burján Jenő (VTE) lett, aki abszolútban negyedik helyezést szerzett, a felnőtt 4-es kategóriát pedig megnyerte.

A nőknél a Veszprémi Triatlon Egylet képviseletében Inhof Lili az ifiknél második helynek örülhetett. A senior 1-es korosztályban a pápai Balatoni Mónika lett negyedik. A senior 3-as kategóriában pápai győzelemnek tapsolhattunk, Werstroh Mónika teljesítette a távot leggyorsabban. Egy korcsoporttal feljebb pedig a szintén pápai Burján Ernőné érdemelte ki az aranyérmet. A férfiak ifjúsági korosztályában Rezeli Roland (VTE) vehetett át ezüstérmet. A junioroknál testvére, Rezeli Martin nyert. A felnőtt 1 kategóriában Zsebe Olivér második, Kálmán Péter harmadik helyezést ért el, mindketten VTE-sek. Ugyanitt a tapolcai Ölvegyi Roland hatodik helyen ért be. A senior 1 korosztályban Rezeli Róbert hetedik helyét kell megemlíteni. Gáspár Ferenc (VTE) a senior 2-ben végzett a nyolcadik helyen. A veterán 1 korcsoportban a szentgáli Nagy Károly állhatott fel a dobogó második fokára. Az ábrahámhegyi vetélkedőn családi váltók is indulhattak. A húsz résztvevő közül a Kendeh család nyert a Németh-Kálmán és Petrov család előtt.

A helyiek mindent megtettek azért, hogy a sportolók igényeit kiszolgálják, a nyárbúcsúztató triatlonon vadpörkölttel várták a célba érkezőket. A rendezőket a helyi önkormányzat munkatársai mellett a polgárőrség és az önkéntes tűzoltóság is segítette.

Forrás:https://www.veol.hu/