Tulipánfát ültettek az élet jegyében Balatonfüreden

2021.11.08

Az élet fájának nevezték el azt a tulipánfát, amit az összefogás és a koronavírus-járvány elleni küzdelem és megelőzés jegyében ültettek el a Kovászna parkban szerdán, melyen részt vettek a Balatonfüredi járás és a város vezetői is.

Vancsura Miklós alezredes, a Balatonfüredi Rendőrkapitányság megbízott vezetője egyebek mellett elmondta, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezte a programot. Eszerint országszerte facsemetéket ültetnek a koronavírus elleni küzdelem, a vírus terjedésének megakadályozására történő figyelemfelhívás és az összefogás jegyében. Az alezredes kiemelte, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, ezen be­lül a Balatonfüredi Rendőrkapitányság csatlakozott az említett nemes célhoz.

Az alezredes kitért arra, hogy az elmúlt csaknem két évet az emberek életében beárnyékolta a koronavírus-járvány, s a betegség miatt sajnos sokan elveszítették hozzá­tartozójukat, barátjukat, ismerősüket. Vancsura Miklós a járvány elleni védekezés, megelőzés apropóján köszönettel beszélt a Balatonfüredi járás hivatala, önkormányzatai, Ba­latonfüred vezetése, továbbá az egészségügyi, oktatási és szociális intézmények, a rend­őrség, a katonák és a polgárőrök áldozatos munkájáról.

A köszöntő után az alezredes, valamint a járás, a város vezetői, a helyi rendőrkapitányság, a megyei és füredi polgárőrség képviselői elültették a tulipánfát, ami a további összefogást jelképezi Balatonfüreden.

Forrás:https://www.veol.hu/