Újabb öt évre Kardos Pált választották elnöknek a budapesti polgárőrök

2022.12.12

Évzáró vacsorával egybekötött Tisztújító Rendkívüli Közgyűlést tartottak december 9-én a fővárosi polgárőrök. A küldöttek ismét az eddigi elnöknek, Kardos Pálnak szavaztak bizalmat, aki így újabb öt évig vezetheti a Budapesti Polgárőr Szövetséget. A rendezvényen megválasztották a régi-új elnökség tagjait is.

"Olyanok vagyunk, mint a fonott zsinór, sok külön szálból alkotunk erős kötelet, ez a mi szövetségünk, ez köt össze bennünket" - ezzel a rövid, de annál tartalmasabb idézettel nyitotta meg a rendezvényt Kardos Pál, a Budapesti Polgárőr Szövetség elnöke. Dr. Terdik Tamás r. vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya a köszönet és a hála szavaival méltatta a polgárőrökkel folytatott együttműködést. Beszédében kiemelte, hogy nincs olyan kérés, amelyre a polgárőrök ne jönnének segíteni. Dr. Varga Ferenc tű. dandártábornok, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a mára több mint 15 éves együttműködésre hívta fel a figyelmet, amely során két budapesti polgárőr és önkéntes tűzoltó egyesület is elérte az önállóan beavatkozó tűzoltó egyesületi szintet és tucatnyi új, önkéntes tűzoltó egyesület is megalakult, ezzel is növelve az önkéntesek segítségnyújtási képességét. Beszéde végén a Katasztrófavédelem Nemzeti Minősítő oklevelét nyújtotta át Kardos Pál elnöknek, amely tanúsítja, hogy a fővárosi polgárőrök még szélesebb spektrumban tudnak a köz érdekében segítséget nyújtani. A Fővárosi Büntetés-Végrehajtási Intézet Parancsnoka, Dr. Bozsó Zoltán bv. dandártábornok beszédében örömét fejezte ki, hogy vendégül láthatják a polgárőrséget a megújult rendezvényközpontjukban.

A Közgyűlést megtisztelte jelenlétével Dr. Markó Attila r. dandártábornok, Budapest Rendőrfőkapitányának rendészeti helyettese, Dr. Bakai Kristóf Péter, a Budapest Mentőszervezet elnöke, Baráth Ernő dandártábornok, a Magyar Honvédség Katonai Rendészeti Központi Iroda vezetője, Dr. Pál Adrián r. ezredes, Budapest Rendőrfőkapitányának bűnügyi helyettese, Andor Péter pénzügyőr ezredes, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatója, Dr. Major Róbert r. ezredes, Dr. Kovács Sándor r. ezredes, Dr. Frigyer László r. alezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem képviseletében, valamint Balogh Ádám rendőr alezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője.

A beszédeket követően átadták a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, és a Budapest Mentőszervezet által adományozott elismeréseket.

Az ünnepség keretében megtartott közgyűlésen a küldöttek, egyhangú szavazással, újabb öt évre megválasztották Kardos Pált elnöknek és a Budapesti Polgárőrség szakmai alapon működő elnökségét: dr. Hegedűs Györgyöt általános elnökhelyettesnek, Markos Györgyöt OPSZ kapcsolatokért felelős elnökhelyettesnek, Steiner Attilát gazdasági-ügyviteli elnökhelyettesnek, Ikladi Endrét szervezési alelnöknek, Kaposi Istvánt önkormányzati alelnöknek és Erdős Viktóriát környezetvédelmi alelnöknek. A szavazást követően átadták a BPSZ legmagasabb elismerését, a Zsombor György Emlékérmet, amelyet idén Dr. Terdik Tamás r. vezérőrnagy, Budapest Rendőrfőkapitánya, és Dr. Csery - Szűcs Péter, a BPSZ Felügyelő Bizottság tagja vehetett át.

A mintegy 100 díjazott és a megjelent vendégek tiszteletére Dr. Hegedűs György, a BPSZ elnökhelyettese mondott pohárköszöntőt, aki a méltatáson kívül, a polgárőrökre váró év végi feladatokról és a jövő évi kihívásokról beszélt.

BPSZ Kommunikáció

Fotó: Dienes Andor, Posztós Csaba