Újjáalakult a Polgárőrség Sportegyesülete

2023.05.16

Kényszerű szünet után ismét működik az OPSZ Sportegyesülete. Az új tagokkal kiegészült egyesület május 15-i közgyűlésén elfogadták a 2022-es év gazdasági és szakmai beszámolóit, valamint felvázolták az idei második félévnek a terveit.

Az OPSZ SE hónapokig szüneteltetni kényszerült a munkáját, hiszen az egyesület korábbi elnökének, Szél Pálnak tavalyi tragikus halála után szeptemberben megválasztott új elnök, Szalai Attila a Bíróság bejegyzésére várt. Most, hogy minden jogi akadály elhárult, ismét megkezdheti munkáját az egyesület. A Közgyűlésen, amelyen lezárták a 2022-es évet, a tagok felvázolták az idei esztendő terveit, amelyről hamarosan egy sportnaptár készül. A tervek szerint, a gyenesdiási nyári ifjú polgárőr táborban ismét lesz járőrverseny, amelyre nem csak a tábor lakói, hanem más megye polgárőrei is csatlakozhatnak.

Koraősszel három helyen is rendeznek kerékpártúrát. Békés vármegyébe, a Velencei-tóhoz és a Tisza-tóhoz is várják majd a biciklizni szerető polgárőröket. A focit kedvelők sem maradnak ki a versengésből, hiszen a Békés Vármegyei Polgárőrök Szövetsége felajánlotta, hogy megrendezi az országos kispályás focikupát, amelyre minden vármegye delegálhat csapatot. Október 21-én Százhalombatta látja vendégül a futni és lőni szerető polgárőröket. A nemzeti ünnep alkalmából ugyanis megrendezik az 1956-os futást (1956 méter), majd utána a polgárőr lövészversenyt. Ezek mellett a lovasversenyeket a tavalyi évhez hasonlóan idén is megrendezik.

Az egyesület elnöke a felvázolt tervek alapján hamarosan elkészíti a sportnaptárt, amelyet elfogadás után nyilvánosságra hoz az OPSZ, addig is a tagok keresik az esetleges szponzorokat, támogatókat.

Az egyesület tagjai és vezetői

Elnök: Szalai Attila (Pest),

Gazdasági vezető: Dr. Túrós András (OPSZ),

Titkár: Jantsek Ildikó (OPSZ),

Tagok: Markos György (OPSZ), Bakonyi Ágnes (OPSZ), Horváth Róbert (Zala), Dr. Radácsné Reszegi Rita (OPSZ), Bán Gábor (Szabolcs), Gyarmati Sándor (Békés), Sajti Lajos (Békés), Virág István (Békés), Nagy-Juhák István (OPSZ).

Forrás:https://opsz.hu