Újjáalakult a polgárőrség Várpalotán - toborozzák a tagokat

2017.03.19

Tisztújító gyűlést tartott a Várpalota Városi Polgárőrség közgyűlése. Az Egyesület új elnököt, alelnököt választott meg, a pénzügyi vezető személye változatlan maradt.

Korábban a Várpalota Városi Polgárőrség igen kis tagsággal rendelkezett, akik aktívan részt vettek a közbiztonság javításában. Elsősorban a bűnmegelőzés és a városi rendezvények biztosítása volt a legfőbb feladat. Emellett nagy segítség volt a rendőrség kérésére nyújtott eltűnt személyek keresése, valamint a nappali és éjszakai járőrszolgálat. Az új elnök tervei között határozott elképzelések vannak.

- Útnak indítjuk az ifjú polgárőr projektet a Faller Jenő Szakközépiskola rendvédelmi képzésben résztvevő tanulóknak részére, ami sajnos korábban félbe maradt. Azt látjuk, hogy van rá igény, ezért az iskola vezetésével felvesszük a kapcsolatot a lehető legrövidebb időn belül - mondta az új elnök.

Hozzátette, az egyik polgárőr tagjuk kutyája, 2015 őszén kísérőkutya vizsgát tett, így a járőrözések alkalmával minden engedéllyel és vizsgával rendelkező négylábút is igénybe vehet az egyesület. Korábban a lakosság is találkozhatott már a kutyussal, melyet ezután egyre gyakrabban láthatnak majd szolgálatban.

- Fontosnak tartom, hogy mindenekelőtt a hatósági szervekkel, a Várpalotai Rendőrkapitánysággal együttműködési megállapodásban foglaltaknak eleget tegyünk. Legfontosabb feladatul tűzzük ki a közbiztonság javítását, bűncselekmények visszaszorítását, a bűnelkövetők tettenérését, előállíttatását, a lakosság közbiztonság érzetének javítását, növelését - folytatta terveit az új elnök.

Közös munka a Veszprém Megyei Kutató-mentő Szolgálattal és a rendőrökkel

Az elnök szerint a helyi önkormányzati vezetőkkel, a jó kapcsolat létrehozása, megtartása, hivatallal való együttműködés alap pillére egy jól működő bűnmegelőzési Egyesületnek. Az intézményekkel való együttműködési megállapodások megkötése, gyermek-és ifjúságvédelmi szempontok szem előtt tartása, az Iskolai Közösségi Szolgálat újraindítása is rövidtávú cél, hiszen a diákoknak fontos, hogy egy közösségi önkéntes munka alkalmával bepillantást nyerjenek a polgárőrség munkájába. Figyelőszolgálat, járőrszolgálat megszervezése, bűncselekmények elkövetések szempontjából a legfertőzöttebb, legveszélyeztetőbb helyekre. Helyi ingatlanok, ingóságok, üzletek ellenőrzése. Irodai, technikai, informatikai berendezések beszerzése, valamint további infokommunikációs eszközök beszerzése, fejlesztése, korszerűsítése, támogatók felkeresése.

- Taglétszámunk jelenleg 22 főből áll, melyet szeretnénk a duplájára felduzzasztani. Azt gondolom, közel ötven emberre lenne szükségünk, akikkel megfelelően végrehajtható minden feladat, így aki szeretne egy jól működő csapatban részt venni, bátran keressen meg minket - zárta a célkitűzéseit az Egyesületvezető.

Forrás:https://omegahirek.hu