Ülésezett a Pápa Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum

2022.11.30

Az összejövetelnek 2022. november 29-én délután a pápai Városháza ülésterme adott otthont.

A fórum összehívását a Pápai Rendőrkapitányság kezdeményezte, amelyre meghívást kaptak a járás polgármesterei, a rendőrség társszervei, az oktatási intézmények fenntartói, a nemzetiségi önkormányzatok vezetői, valamint a történelmi egyházak képviselői.

A rendezvényen elsőként Regdon László rendőr ezredes, kapitányságvezető mutatta be a rendőrség kapcsolatát az együttműködő szervezetekkel, beszélt továbbá a rendőrség 2023. évi céljairól, valamint beszámolt a Pápai járás közbiztonsági, bűnügyi és baleseti helyzetéről. Elmondta, hogy a 2021. év azonos időszakához képest 2022-ben a regisztrált bűncselekmények száma ezidáig csökkenő tendenciát mutat, bár a vagyon elleni bűncselekmények száma némileg emelkedni kezdett. Kiemelte, hogy a balestek kialakulásában továbbra is a sebességtúllépés az elsődleges ok, ennek okán ismertette a traffiboxokban rejlő lehetőséget, amellyel Pápa városa élt is, hiszen már három helyiutcában találkozhatnak sebességmérő műszer elhelyezésére alkalmas berendezésekkel az autósok.

A kapitányságvezető beszámolóját követően dr. Sallai-Üst Judit rendőr százados, hivatalvezető ismertette a szerződéses határvadász, a 10 hónapos rendőrjárőr képzés és az iskolaőri szolgálat jelentkezési feltételeit, a képzések időtartamát, a várható munkabéreket és a béren kívüli juttatásokat.

A fórumot megtisztelte hozzászólásával Miklósi-Hosszú Ödön Koppány református lelkész, Pintér Imre Lovászpatona, valamint dr. Áldozó Tamás Pápa polgármestere is.

Forrás:https://www.police.hu