Ülésezett a zirci egyeztető fórum

2014.12.20

A Zirci Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum 2014. december 10-én tartotta meg soros ülését.

(Sliszki Lajos szápári polgárőr veszi át az elismerést, dr. Töreki Sándor rendőr dandártábornok, főkapitány úrtól.)

A Zirci Önkormányzat nagytermében tartotta meg soros ülését a Zirci Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum. A fórum tagjainak elsőként Spangerger Zsuzsa rendőr főtörzsőrmester Asszony, a Zirci Rendőrőrs körzeti megbízottja mutatta be a 24 órás közterületi jelenlét 19 megyére kiterjesztésének helyi végrehajtását, a lakosság szubjektív biztonságérzetének javítása érdekében. Őt Tóth Gábor rendőr százados, a Zirci Rendőrőrs parancsnokának előadása követte, aki a "250X100 Biztonság" kiemelt polgárőr mintaprogram megindulásáról, illetve az eddig elért eredményeiről számolt be. Ezt követően a Veszprémi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai vetítették le a résztvevőknek, az általuk készített baleset-megelőzési témájú kisfilmet.

A fórumon keretében írta alá Nagyesztergár község polgármestere, Veszprém Rendőrkapitánya, valamint a településen működő polgárőrség vezetője, azt az együttműködési megállapodást, amely a "250X100 Biztonság" kiemelt polgárőr mintaprogram gyakorlati végrehajtásának részleteit tartalmazza.

Az aláírás után dr. Töreki Sándor rendőr dandártábornok, főkapitány és dr. Ipsits Csaba rendőr ezredes, rendőrkapitány emléklapot adományozott Takács Imre jásdi, Hopotószki Róbert dudari, valamint Sliszki Lajos szápári polgárőrök részére, a 2014. évben nyújtott kimagasló tevékenységük elismeréseként.

Záróbeszédében dr. Töreki Sándor rendőr dandártábornok, rendőrfőkapitány megköszönte az év során végzett munkát a fórum tagjainak.

Forrás:www.abakony.hu