Ünnepélyesen is átadták a pályázaton nyert autókat Veszprémben

2014.12.14

2014. december 10-én. ünnepélyesen is átvették a szolgálati gépkocsikat a megye polgárőrei.

Az ünnepségen Kovács Imre a Veszprém Megyei Polgárőr Szövetség elnöke adta át kollégáinak az új járműveket. Beszédében kiemelte, hogy az országban Veszprém megye volt az, amely pályázatok útján a legtöbb gépkocsit nyerte el. A Darányi Ignác terv keretein belül 12 járművet nyertek el feladataik elvégzéséhez. Kovács Imre a szövetség elnöke megköszönte a rendőrség támogatását, amely szintén hozzásegítette a megyei szövetséget ehhez a kiemelkedő fejlesztéshez, valamint a Balaton Volán Kft-nek, hogy helyet biztosított a polgárőrség számára. Valamint megköszönte a támogatást a kormánynak, hogy lehetőséget adott ahhoz, hogy a polgárőrség ezeknek a járműveknek köszönhetően, hatékonyabban tudja ellátni a feladatát.

Anda György rendőr ezredes megyei főkapitány-helyettes eredményes szolgálatot kívánt minden polgárőrnek, amelyben most már ezek az új gépjárművek is segítségükre lesznek. Kihangsúlyozta, hogy a közbiztonság megteremtése, fenntartása elsődlegesen a rendőrség feladata, de ebben a munkában számíthat az együttműködőkre, így különösen a polgárőrségre.

A rendezvényen jelen volt még a Veszprém Megyei Kormányhivatal képviseletében dr. Nagy Krisztina, Ipsics Csaba r. ezredes Veszprém Város Rendőrkapitánya, Csima László a Balaton Volán egykori elnöke, és Szöllősi József a Balaton Volán jelenlegi elnöke.

A gépjárművek mellett az Országos Rendőr-főkapitányság 40 darab kerékpárt is adományozott a megyei polgárőrszövetségnek. Kovács Imre a Veszprém Megyei Polgárőr Szövetség elnöke elmondta, hogy ezekből a kerékpárokból azok az egyesületek kapnak, akik semmilyen gépjárművet nem kapnak és mindenféleképpen indokolt a feladataik ellátásához.

Miután a rendőrség ismertette az útvonalat, a polgárőrök tiszteletkört tettek Veszprémben a 12 db pályázaton nyert autóval, és büszkén mutatták meg új gépjármű parkjukat a lakosságnak.

A következő egyesületek nyertek autót a megyében:

Minden egyesületnek balesetmentes közlekedést, és jó egészséget kívánunk az új autókhoz!

Nagy Zoltán