Vármegyei elnökök zártkörű tanácskozása

2023.02.25

Zártkörű megbeszélést tartottak az OPSZ vármegyei elnökei február 24-én, Balatonalmádiban.

A fórumot Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke kezdeményezte, annak érdekében, hogy őszinte eszmecserét folytassanak a Polgárőrség jelenlegi helyzetéről és jövőbeni feladatairól. Felvetődtek a sikerek, de a problémák is, így például az egyesületek működési nehézségei.

Az OPSZ elnöke arra kérte a vármegyei szövetségek vezetőit, hogy javítsanak a vármegyék és az egyesületek közötti kommunikáción és karolják fel azokat a szervezeteket, amelyeknek segítségre van szüksége. A megbeszélésen szóba került a szakmai munka megújítása is, vagyis, hogy a Polgárőrség alapfeladatai mellett, milyen új módszereket érdemes bevezetni, például vizsgálják meg a drónnal történő szolgálatellátást. Természetesen a takarékos gazdálkodás is napirenden volt. Ezzel kapcsolatban a résztvevők hangsúlyozták, a Polgárőrségen belüli egység, összetartozás további erősítését.

Dr. Túrós András a tagság, vagyis a polgárőrök érdekében minden vármegyei elnököt aktívabb tevékenységre kért. A résztvevők szerint, a zártkörű megbeszélés nagyon tanulságos volt, főleg, hogy a végén mindenki kitöltött egy anonim kérdőívet, amelyben az OPSZ tisztségviselőinek munkáját értékelték. Az értékelés eredményét minden érintett megkapja, hogy tisztába legyen azzal, milyen véleménnyel vannak a munkájáról a megyei elnökök.

B.Á