Véget ért a Kék karaván

2016.08.31

Látványos bemutatóval ért véget a Balatonfüredi Rendőrkapitányság Kék karaván elnevezésű nyári bűn- és baleset-megelőzési programsorozata.

A Zorall Sörolimpia rendezvény keretén belül a Balatonfüredi Rendőrkapitányság - a helyi polgárőrség és a mentők segítségével - az alsóörsi kempingben tartott bűn- és baleset-megelőzési délutánt az alsóörsi Pelso Kempingben 2016. augusztus 26-án 14 órától. Az érdeklődők megtekinthették a rendőrkapitányság intézkedéstaktikai instruktorai által tartott bemutatót a fegyveres elkövetők elfogásáról.

A nyári turisztikai szezonban megtartott négy Kék karaván rendezvényen (Balatonfüreden és Alsóörsön) az érdeklődő turisták több fajta bűn- és baleset-megelőzési tájékoztató közül választhattak, megtekinthették a rendőrség és a polgárőrőrség szolgálati járműveit. A legbátrabbak kipróbálhatták a biztonsági öv szimulátort, amely egy váratlan fékezés során fellépő ütközés erejét modellezve, a biztonsági öv jelentőségére hívta fel a figyelmet. Az alkohol és drog hatását szemléltető szemüveg segítségével élhették át ezen szerek befolyását az emberi szervezetre. Gyalogos és kerékpáros közlekedési szabályokhoz kapcsolódó KRESZ-tesztet is tölthettek a vállalkozó kedvű gyerekek és felnőttek, a legügyesebbek jelképes ajándéktárgyat vehettek át.

Forrás:https://www.police.hu