Vérüket adták egy jó ügyért Vináron

2019.02.17

Évente legalább kétszer, tavasszal és ősszel véradást tartanak Vináron a Magyar Vöröskereszt szervezésében, valamint a helyi önkormányzat támogatásával. A legutóbbi ilyen alkalmon is sokan átérezték a nemes cél fontosságát, ami a véradók számában is megmutatkozott.

Horváth Csaba vinári polgármestertől és Szalóky Eszter helyi önkormányzati képviselőtől megtudtuk: már az 1990-es évek közepe óta, évente legalább két alkalommal folyamatosan rendeznek véradást a településen.

- A vinári lakosok mindig nagy figyelmet fordítottak a véradásra. Minden esztendő tavaszán és őszén a Magyar Vöröskereszt szervezésében, illetve a helyi önkormányzat támogatásával valósul meg ez a nemes célt szolgáló esemény, amit idén rendhagyó módon a kemenesszentpéteri polgárőrség ugyancsak támogatott. A véradást ezúttal is nagy érdeklődés övezte - nyilatkozta a Naplónak Szalóky Eszter.

A mintegy 230 lakossal rendelkező településen több mint tíz százalék feletti részvételi aránnyal alakult a mostani véradás, összesen 28-an vettek részt a karitatív eseményen. - Ez egy ilyen kisközség tekintetében figyelemre méltó szám. Ugyanakkor nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy az idei első véradásunkon az utóbbi esztendőkhöz képest magasabb volt a részvétel, és egyre többen vesznek részt ezeken az eseményeken.

A vinári önkormányzat a helyszín biztosítása mellett étellel és itallal várta a véradókat - fűzte hozzá az önkormányzati képviselő.
- Ezúton is szeretnék köszönetet mondani a pápai vér­adóállomás, valamint a kemenesszentpéteri polgárőrség valamennyi munkatársának, tagjának, és főleg a megjelent 28 véradónak. Bízunk benne, hogy a jövőben is hasonlóan szép számmal vesznek majd részt a vináriak és a környékbeliek a helyi véradásokon. Az idei esztendőben még kétszer, tavasszal és ősszel is tartunk véradást, ezekre továbbra is szeretettel várunk minden érdeklődőt - fogalmazott Horváth Csaba.

Forrás:https://www.veol.hu/