VESEBETEGEK BALATONI KERÉKPÁRTÚRÁJÁT SEGÍTETTÜK.

2015.06.27

Idén is megszervezték a Balaton körbekerékpározását, a vesebetegségben szenvedők és gon-dozásban részesülőknek. Az Aegon Biztosító támogatásával szervezett, RenBike Tour Bala-ton kerékpártúra segítését kérték a szervezők.

A Veszprém megyei szakaszon, a 71-es számú főút mellett kijelölt Badacsony hegyen áthúzódó Római úti kerékpárút, nagyon erős fizikai megterhelést jelentett volna a vesebeteg túrázóknak. Ezért a 71-es számú főúton segítettük, a 7 km-es szakasz biztonságos megtételét Badacsonytördemic - Szigliget elágazótól - Badacsonytomaj vasútállomásig.
A kerékpártúrán mintegy 80 fő beteg, szakápoló illetve orvos kísérete mellet vett részt. A biztonságos kerékpározás érdekében, három csoportba vezettük fel a túrázókat, csoportonként kb. 50 méteres távolságot hagyva, a járműforgalom segítése miatt. A biztosításban Tapolcai Járás Polgárőr egyesületei és tagjaik vettek részt 13 fővel, 5 gépkocsival, és 2 db. segédmotor kerékpárral.


A biztosításban résztvevő egyesületek:

Badacsonytomaj, Badacsonytördemic, Gyulakeszi, Szigliget és Tapolca.

Bízunk benne, hogy a betegeknek ezzel is segíthettük a felépülésüket, és teljesítményükhöz ezúton is gratulálunk, és jó egészséget kívánunk polgárőr társaink nevében.

Forrás: Dézsi János
VeMPSZ elnökhelyettes
járási koordinátor