Vezetőképzés Jászban

2023.01.11

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgárőr Szövetség január 7-én, mintegy 60 egyesületi vezető részvételével rendezte meg a KTI által kiírt pályázat "Polgárőr vezetők közlekedésbiztonsági képzése" programot a Szolnok melletti Besenyszögön.

A megjelentek elsőként Fehér Árpád r.alezredestől, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Közrendvédelmi Osztály vezetőjétől kaptak tájékoztatást a megye közbiztonsági helyzetéről, az ezt befolyásoló tényezőkről, a rendőr-polgárőr közös szolgálatok tapasztalatairól, és nem utolsó sorban az idén várható feladatokról.

Dávid Mónika r.őrnagy, a megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára, előadásában a 2022. év baleseti tendenciákról, a baleseteket kiváltó fő okokról és a megelőzésben végrehajtott feladatokról beszélt. A képzésen a KTI részéről részt vett Kiss Csaba, a KTI Közlekedésbiztonsági Kutató Központ Közlekedésbiztonsági Módszertani

Osztályának vezetője, aki az általuk végzett kutatások eredményeiről tájékoztatta a megjelenteket. A korábban Dr. Túrós András, OPSZ elnök által meghirdetett "A polgárőrség 12. pontja"-t, annak lényegét és hitvallását Szabó Zoltán megyei elnök, az OPSZ szakmai elnökhelyettese ismertette a hallgatósággal.

A képzés szakmai konzultációval és az egyesületi vezetők tapasztalatcseréjével ért véget.

Szerző: Bakonyi Ágnes