Vigyázzunk az idősekre!- bűnmegelőzési program

2016.11.29

A nagyvárosi bűnmegelőzési program kapcsán a kistelepülésekhez hasonlóan a nagyvárosokban és kiemelten figyelni kell az emberek biztonságára, különös tekintettel az idősekre, hangsúlyozta Töreki Sándor, dandártábornok, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) bűnügyi főigazgatója a hétvégén, a Nagyvárosi Bűnmegelőzési Program dunántúli konferenciáján, az Agóra Városi Művelődési Központban.

Szűcs Erika alezredes, a Veszprémi Rendőrkapitányság hivatalvezetője köszöntője után, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) és a Veszprémi Rendőrkapitányság közös találkozóján Töreki Sándor dandártábornok többek között azt is elmondta, hogy a nagyvárosokat érintő bűnmegelőzési programban - amit az ORFK is támogat - továbbra is kiemelten kezelik a rendőrök és polgárőrök jelenlétét a közterületeken.

Pogány Péter ezredes, a Veszprém Megyei Rendőrfőkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese a bűnesetek kapcsán a megelőzésre helyezte a súlyt, amelyért közösen lép fel mások mellett a megye rendőrsége, az önkormányzatok és a polgárőrség. Hozzátette, a lakosságot folyamatosan tájékoztatni kell arról, hogyan tudják elkerülni a bűneseteket! Porga Gyula Veszprém polgármestere arról beszélt, hogy Veszprém az egyik legbiztonságosabb város az országban, amelyben a már említett közös fellépés mellett a civilek szerepét is kiemelte. Rámutatott, célszerű lenne, ha minél több fiatal is részt venne a polgárőrök munkájában. Túrós András, az OPSZ elnöke példaértékűnek nevezte Veszprém nagyvárosi bűnmegelőzési programját, hozzáfűzte, Veszprém a bűnesetek kapcsán az egyik legkevésbé fertőzött város. A bűnmegelőzési program kapcsán utalt rá, céljuk az, hogy a nagyobb városokban a kisebb településeknél már megszokott módon legyenek jelen minél több helyen. Elmondta továbbá, a nagyvárosokban él a hazai lakosság 28,5 százaléka, és ezeken a településeken, illetve Budapesten történik a bűnesetek 46 százaléka.

A hozzászólások után a többi dunántúli megye illetékesei mondták el tapasztalataikat.

Forrás:https://veol.hu